Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek na Velké ceně Slovenska

/
/
/
677 Zobrazení



Havlíčkobrodský motocyklový závodník Michal Prášek se o uplynulém víkendu zúčastnil mezinárodních závodů na Slovakia Ringu. Konkrétně šlo o Alpe Adria a Mistrovství České republiky, Slovenska a Polska, což slibovalo silnou závodnickou konkurenci.

„Už první tréninky jsem věděl, že bojovat o vítězství nebude vůbec snadné. Ve třídě Superbike bylo
snad šest jezdců, kteří jezdili s vteřinových rozdílem. Mým cílem tak bylo stát na startu v první řadě,“ popisuje svou strategii Prášek.

Sobotní kvalifikace se jela brzy ráno. „Trať byla studená, i tak jsem zvolil měkkou pneumatiku a samozřejmě rychlé přezutí na kvalifikační gumu. Věděl jsem, že musím jet čas okolo 2:05, k čemuž jsem se přibližoval. Dokonce to i vypadalo, že budu startovat z pole position, ale zbývalo ještě pár minut do konce
kvalifikačního tréninku a nejrychlejší kolo nakonec zajel Pawel Szkopek (2:05.055), já s časem 2:05.399 jsem měl druhý nejrychlejší čas kvalifikace,“ popisuje Michal Prášek.

Start do odpoledního závodu Prášek neměl dobrý a do první zatáčky najížděl asi šestý.
„Začal jsem tahat, už od druhého kola jsem jezdil časy 2:06. Jelo se mi fakt dobře, předjel jsem kluky
v technických pasážích a pustil se za Christopherem Bergmanem. Zajel jsem i nejrychlejší kolo závodu
2:05.757, ale Bergmana se mi už nepodařilo dojet. I tak jsem byl moc spokojený. Byl to výborný
závod, byl rychlý a mně to fakt sedlo,“ pochvaluje si druhé místo Prášek.

Do nedělního závodu se ještě se svým týmem snažil poladit motorku, aby měl lepší start než v sobotu. „Stejně se to nepovedlo, měl jsem děsný start, do první zatáčky jsem najížděl snad devátý. Rozjel jsem se a během pár kol jsem byl pátý. Bohužel jsem si v jedné zatáčce hodil falešný kvalt a pak už mi nešlo
řadit, prostě dát tam pětku či šestku bylo úmorné. Hlavou se mi začalo honit, že nejspíš odešla převodovka, a tak jsem jel na jistotu, abych vůbec dojel. Nakonec se mi podařilo urvat šesté místo,“ říká Prášek, které ho teď čeká spousta práce v dílně.

V závodní seriálu Alpe Adria je havlíčkobrodský závodník s rozdílem 6 bodů druhý a v Mistrovství ČR ztrácí 10 bodů na vedení. Práška čekají ještě čtyři závody, tady dva závodní víkendy. Ten nejbližší se pojede na konci srpna v Chorvatském Grobniku.

„Závěrem děkuji Pavlovi Roháčovi – šéfovi týmu Roháč & Fejta, sponzorům, přátelům a
fanouškům za podporu,“ uzavírá Prášek.

  • Facebook
  • Twitter