Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Podpořte nás prosím.

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Mezinárodní gastronomické ocenění Great Taste 2020 pro kapří paštiku ze Služátek

/
/
/
197 Zobrazení

Vloni získala kapří paštika z Farmy Poříčí ve Služátkách na Pelhřimovsku cenu Red Dot Award za design obalu a nyní se dalším mezinárodním oceněním potvrdilo to, že se pod obalem skrývá kvalitní obsah.

Kapří paštika byla oceněna britskou gastronomickou cenou Great Taste 2020. Do největší gastronomické soutěže Great Taste, která má celosvětově renomé nejdůvěryhodnější soutěže jídla a pití, bylo letos zasláno celkem 12 777 produktů ze 106 zemí světa. Potvrdit kvalitu produktu se rozhodli také majitelé Farmy Poříčí, kteří do soutěže přihlásili kapří paštiku a za její skvělou chuť od porotců získali jednu hvězdu.
„Netroufali jsme si odhadnout, jestli v soutěži uspějeme, protože konkurence malých producentů je obrovská a také produkt z kapra je dost česká záležitost. To, že výrobek z kapra uspěl mezi lososi a jinými mořskými rybami a ještě k tomu ve Velké Británii, je důkazem dobře odvedené práce,“ říká Martin Plachý spolumajitel rodinné Farmy Poříčí. Pro kapří paštiku je to už druhý mezinárodní úspěch. V loňském roce získala paštika za design obalu cenu Red Dot Award. Za návrhem obalu je podepsán uznávaný designér Petr Novague.

Cena Great Taste je často přirovnávána k filmovým Oscarům a uděluje ji britská organizace The Guild of Fine Food. Soutěž je určena malým výrobcům z celého světa. Porota, která letos čítala 144 členů, je složená z odborníků na gastronomii – od uznávaných kuchařů, restauratérů až po gastronomické novináře. Podle hodnocení poroty mohou výrobky získat jednu, dvě nebo tři hvězdy. Ve svém hodnotícím komentáři porota mimo jiné uvedla, že na kapří paštice ocenila pikantní uzenou chuť bez kostí, lehkou a nadýchanou strukturu nebo čerstvou chuť, které nechyběla hloubka.
Rodinná Farma Poříčí podniká v hospodářství a gastronomii dvacet let. Provozuje restauraci, hotel, kavárnu a vyrábí vlastní produkty. Mezi nejznámější patří právě kapří paštika. Maso na výrobu paštik pochází z rybníků ve vyšší nadmořské výšce, protože právě ta zaručuje kvalitu rybího masa a má podstatný vliv na výslednou chuť produktu. Paštika je bez kostí a bez chemických přísad – obsahuje pouze maso z uzeného kapra obecného, smetanu, olej, koření a sůl.

Více informací na www.kapripastika.cz.

  • Facebook
  • Twitter