Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mezinárodní den šachu oslavili šachisté i na Vysočině

/
/
/
865 Zobrazení



ŠK Jiskra Havlíčkův Brod Mezinárodní den šachu připomněl uspořádáním turnaje v rapid šachu pro mládež.
Turnaje se zúčastnilo 22 šachových nadějí do šestnácti let ze šachových oddílů domácí Jiskry Havlíčkův Brod, Oudoleň, Gambitu Jihlava, Spartaku Pelhřimov, TJ Náměšť nad Oslavou.

Společný turnaj pro kategorie žáků/žákyň – starší (ročník nar. 2005-2009) a mladší (ročník nar. 2010 a mladší) zahájil místostarosta města Havlíčkův Brod Libor Honzárek, po celou dobu turnaje byla přítomna předsedkyně KM KŠSV Drahomíra Kaňková.
Hrálo se sedm kol s tempem deset minut + 2 sec/tah, bojovný, hladký průběh. Vyhodnocení bylo po kategoriích, první tři v kategorii obdrželi pohár, diplom, věcnou cenu a cenu věnovanou starostou města Havlíčkova Brodu Janem Teclem.
V kategorii mladších žáků zvítězil favorit Martin Policar z TJ Náměšť nad Oslavou, druhé místo Lenky Zvolánkové ze ŠO Sokola Oudoleň je překvapivé, ale zasloužené. Třetí místo v této kategorii vybojoval Kvído Wasserbauer z Jiskry Havlíčkův Brod. S odstupem půl bodu, rozhodlo o pořadí na 4. až 7. místě pomocné hodnocení.
V kategorii starších žáků prvenství vybojoval Tomáš Koumar z Jiskry Havlíčkův Brod s bodovým náskokem před Vítem Kovaříkem z Gambitu Jihlava a třetím Vojtěchem Zvolánkem ze Sokola Oudoleň.


Zvláštní cenu starosty a organizátorů turnaje obdrželi nejmladší účastníci Bára Satrapová a Tomáš Tecl. Všichni účastníci obdrželi pamětní medaili a věcné ceny, které věnovali partneři turnaje: OSS ČUS Havlíčkův Brod, Amylon, a. s., Havlíčkův Brod, CATUS, spol. s r. o., SABE, spol. s r. o., EFKO, spol. s r. o., Nové Veselí a ŠK Jiskra Havlíčkův Brod.

  • Facebook
  • Twitter