Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mezi Rudíkovem a Trnavou na Třebíčsku řeší silničáři propad na krajnici a odpočívce

/
/
/
470 Zobrazení



Propad krajnice v úseku silnice II/360 mezi Trnavou a Rudíkovem naproti odbočce na Nárameč, který se objevil ve čtvrtek 19. května, si vyžádal neprodlené uzavření jednoho jízdního pruhu. Příčinou havarijního stavu je odtok z výpustního zařízení nedalekého rybníka Březina. Od pátečního rána probíhá na místě ve spolupráci s vlastníkem rybníka sanace havárie a provoz v daném úseku zůstane omezen i v následujících dnech.

Na problémy s výpustním zařízením rybníka ukazoval už nedávný propad zeminy v prostoru přilehlé odpočívky, která musela být kvůli bezpečnosti zcela uzavřena. Doba dopravního omezení bude nyní záležet na podmínkách zjištěných po otevření kaverny i technických možnostech vlastníka rybníka, se kterým kraj intenzivně spolupracuje. Modernizace silnice II/360 mezi Trnavou a Rudíkovem, která je ve špatném technickém stavu, figuruje dlouhodobě v investičních záměrech kraje. Do této chvíle se nepodařilo dokončit majetkoprávní přípravu a stavba se prozatím nemůže realizovat. Také z těchto důvodů provádí Krajská správa a údržba silnic Vysočiny pravidelný a intenzivní monitoring stavu silnice v tomto úseku.

Zdroj: www.kr.vysocina.cz

  • Facebook
  • Twitter