Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Masopust v Pelhřimově o masopustním úterý

/
/
/
1268 Zobrazení



O masopustním úterý 5. března se po třetí hodině odpolední uskuteční na Masarykově náměstí v Pelhřimově tradiční masopust. Sraz maškar je už ve 14.00 v kulturním domě Máj, odkud průvod i s koňmi vychází ve 14.30, směr ulice Legií, kaple P. Marie, Nádražní, Tylova, k Muzeu rekordů a kuriozit, Růžovou až na Masarykovo náměstí.

„Letos přijede do Pelhřimova i raritka: opičí maska s nejdelším ocasem (přes deset metrů) a skupina dalších chlupatých zvířat. Společně si také připomeneme 30. výročí zavření a následného zbourání legendárního hostince Na Růžku – U Bučků. Pro dětské masky v průvodu budou bonbóny a koblížky od pekařů z Adélky, pro velké masky zabijačkový prejt nebo prdelačka zdarma. Po příchodu maškar na náměstí budou jejich konšelé žádat představitele města o dočasné předání vlády nad Pelhřimovem. Ti (jak se šušká v kuloárech) zřejmě svolí a pak nastane pozdvižení, jehož součástí bude nejen všeobecný taneční rej,“ popisuje Miroslav Marek z Agentury Dobrý den.
V průběhu pelhřimovského Masopustu bude zvolena nejsympatičtější, nejtradičnější, nejhezčí a nejlepší dětská maska, které obdrží odměny od pelhřimovské radnice, od Muzea Vysočiny Pelhřimov, Domu dětí a mládeže Pelhřimov, KZPE a od pořadatelů z Agentury Dobrý den.
„Hrát budou oblíbení Božejáci a pan řezník Prokeš přichystá obří několikametrovou tlačenku, která bude obřadně za smutečních tónů hudby sprovozena ze světa a posléze rozdána přítomnému obecenstvu,“ dodává Miroslav Marek.

 

  • Facebook
  • Twitter