Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Malý festival dokumentárních filmů míří do klubu Oko, v novém dokumentu Tady Havel, slyšíte mě? připomene Václava Havla

/
/
/
252 Zobrazení



Filmový festival dokumentárních filmů Doku Oko startuje už v sobotu 20. dubna od 14.00 v klubu Oko v Havlíčkově Brodě. Festival odpromítá čtveřici oceňovaných filmů: Volání Antarktidy, Hranice Evropy, Rozsviť světlo, ať je vidět a Tady Havel, slyšíte mě?

Program Malého festivalu dokumentárních filmů Doku Oko startuje ve 14.00 promítáním filmu francouzského režiséra Luca Jacqueta Volání Antarktidy, který diváky zavede do divoké a nádherné přírody pátého největšího kontinentu. V 15.45 následuje český dokument režisérky Apoleny Rychlíkové Hranice Evropy, podávající osobní svědectví o ekonomické nerovnosti v Evropě.

„Od 17.45 si promítneme snímek Rozsviť světlo, ať je vidět mapující pětadvacetiletou historii hudební skupiny Už jsme doma. Vrcholem večera pak bude od 19.30 celovečerní dokumentární film Tady Havel, slyšíte mě?, zobrazující unikátní a dosud nikde nezveřejněné záznamy ze života Václava Havla po opuštění prezidentského úřadu.

Malým festivalem dokumentárních filmů Doku Oko chceme navázat na tradici jarního promítání lidskoprávních a enviromentálních dokumentů v klubu Oko. Pro tento rok jsem se snažil vybrat nové snímky, reagující jednak na aktuální problémy dnešní doby, ale také připomenout významné osobnosti kulturního a společenského života, které formovaly a formují naši společnost,“ uvedl dramaturg Filmového Oka a organizátor festivalu Jiří Svoboda.

Vstupné na festival je 130 Kč/film. Cena celodenní akreditace činí 440 Kč.

Další informace najdete na www.filmoveoko.cz a na našich facebookových stránkách.

Festival Doku Oko podpořily klub Oko Havlíčkův Brod, KOUS Vysočina, z. s., OREL jednota Havlíčkův Brod, Okresní hospodářská komora Havlíčkův Brod a město Havlíčkův Brod.

  • Facebook
  • Twitter