Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Literární soutěž v Humpolci zná vítěze, ocenění převezmou v Brodě

/
/
/
475 Zobrazení



Literární soutěž Knihovna jako ostrov uspořádali v Humpolci Autoři vítězných prací převezmou ocenění na Podzimním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodě v sobotu 16. října v 9.15 v salonku č. 2

Při příležitosti stého výročí založení vyhlásila letos v květnu Knihovna Jiřiny Zábranové v Humpolci literární soutěž nazvanou Knihovna jako ostrov, což bylo i námět pro povídku, kterou mohli soutěžící zasílat do 20. září ve třech kategoriích: 12–15 let, 18–25 let a kategorie 60+. Patronkou soutěže se stala spisovatelka, překladatelka a ředitelka Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě Markéta Hejkalová.
Ke dni uzávěrky se sešlo celkem 33 literárních prací. „Máme radost, že přicházely nejen z Humpolce, ale i z dalších míst – např. z Prahy, Brna, Šumperku, Třebíče, Klatov, Chotěboře… Zaslané povídky byly na vysoké úrovni a nebylo jednoduché vybrat vítězné. Nakonec porota ve složení Markéta Hejkalová, spisovatel a publicista Aleš Palán, tisková mluvčí města Humpolce Aneta Slavíková, vedoucí knihovny Jiřiny Zábranové Ludmila Trnková a knihovnice Zdeňka Komrsová rozhodla o tom, že budou v každé kategorii určeny dvě vítězné práce, jejichž autoři převezmou ocenění na Podzimním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodě v sobotu 16. října v 9.15 v salonku č. 2,“ uvedla Ludmila Trnková, vedoucí Knihovny Jiřiny Zábranové.

Autoři vítězných povídek
Kategorie 12–15 let: Anna Koubková, Martin Viktora,
Kategorie 16–25 let: Jáchym Dolejš, Veronika Martinů,
Kategorie 60+ : Josefa Růžičková, Jana Reichertová,
Vítězné práce budou publikovány na webových stránkách knihovny.

  • Facebook
  • Twitter