Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lenka Slabá se skupinou Triolla a Karlem Macálkem vystoupí v Třebíči

/
/
/
308 Zobrazení



Druhým koncertem letošního Hudebního salónu bude ve čtvrtek 29. února v Národním domě v Třebíči vystoupení české folkové zpěvačky Lenky Slabé se skupinou Triolla a hostem Karlem Macálkem.

Lenka Slabá je především známá z působení ve skupinách Nezmaři a Spiritual Kvintet. Na 18 let pak odešla se svým manželem Ádou Vostrým do kanadského Edmontonu, kde žili a pracovali. V Kanadě založila ženský vokální soubor, společně se svými sehranými kolegyněmi (Susan Crowe a Katherine
Wheatley) vystoupila v té době několikrát i v Čechách a jejich repertoár zahraničních písní, tradicionálů, gospelů atd. měl obrovský úspěch. V současné době spolupracuje především se seskupením Triolla (Áda Vostrý, Zdenek Schwager a Luboš Stráník), se kterými natočila také své zatím poslední CD Lenka Slabá a Triolla, maxisingl s pěti písněmi. Lenka se svými kolegy ze skupiny reprezentuje čistou esenci folku…. Jako host vystoupí Karel Macálka, písničkář a skvělý muzikant, který dříve působil ve skupinách AG Flek, Bokomara… V současné době vystupuje se skupinou Rangers-Plavci.
Začátek koncertu je v 19.00.

Úvodní foto: Lenka Slabá, autor: T. Volf

  • Facebook
  • Twitter