Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lékařům a sestřičkám instalují počítače za miliony

/
/
/
253 Zobrazení



Velkou výměnu počítačů a monitorů mají před sebou v jihlavské nemocnici. V zařízení bude vyměněno celkem 345 starších počítačů včetně monitorů. Nové vybavení za miliony korun se pořídilo díky evropským dotacím.

„V naší nemocnici máme zhruba 1 160 počítačů. O pacienty se staráme v nepřetržitém provozu a práce zdravotníků je nejenom u pacientů, ale samozřejmě také za monitory počítačů, kam zapisují data. V těchto dnech instalujeme nové počítače a monitory. Výměna čeká většinu oddělení napříč celou nemocnicí,“ říká náměstek pro informatiku a kybernetickou bezpečnost David Zažímal. Jeho oddělení také přišlo před několika měsíci s novinkou, jak ušetřit desítky tisíc korun.
Všechny počítače a monitory nastavili správci ICT tak, že se po třiceti minutách nečinnosti dají monitory samy do úsporného režimu. Černá obrazovka ušetří nemalé peníze. Za dalších 30 minut přejde do úsporného režimu i počítač.
„Akci jsme spustili v září loňského roku. Na první pohled snadná změna přinesla u počítačů měsíční úsporu kolem šedesáti tisíc korun. U monitorů je to více než dvacet tisíc korun za měsíc,“ dodává David Zažímal. Nemocnice Jihlava platí za elektřinu na chod monitorů a počítačů zhruba čtvrt milionu korun měsíčně. Bez úsporné novinky by to bylo o téměř sto tisíc korun víc.
Nové počítače včetně monitorů byly pořízeny v rámci Reactu. Celková pořizovací cena byla 7 054 905 korun včetně DPH.

  • Facebook
  • Twitter