Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lávka pro pěší přes Koželužský potok v Jihlavě je průchodná

/
/
/
1006 Zobrazení



Pracovníci odboru správy realit magistrátu města Jihlavy zjistili v polovině září při pravidelné kontrole toku Koželužského potoka, že je betonová lávka pro pěší v havarijním stavu. Přístup na lávku byl proto uzavřen, po dvou týdnech je však lávka opět průchozí. Na Koželužském toku bylo opraveno 12 metrů opevnění.

„Bohužel při opravě kamenného opevnění pod mostkem se ukázalo, že pro správné a bezpečné navázání kamenů je třeba opravit i vypadávající kameny na levé straně mostku. Kameny se podařilo navázat, opevnění toku je však stále v technicky nevyhovujícím stavu. Není záruka, že nám navázání a kameny okolo nebudou dále vypadávat v neopravené části,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast správy realit Petr Laštovička.

Opevnění toku je na pokraji životnosti zejména kvůli mnoha instalacím kabelů, které porušily břehy. Navíc je v rozkladu i beton, který opevnění drží. „Jinak řečeno, takovéto havárie můžeme čekat v nejbližší době po celé délce toku i v jiných místech,“ doplnil Petr Laštovička.

Přestože práce na Koželužském potoku nekončí, lávka je již průchozí a okolí pro chodce zabezpečené.

  • Facebook
  • Twitter