Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kriminalisté hledají cestující z vlaku, který ohrozil řidič tahače

/
/
/
357 Zobrazení



Kriminalisté z Třebíče hledají cestující, kteří cestovali ve čtvrtek 1. dubna v 15.44 osobním vlakem č. 4843 z Třebíče směrem na Vladislav a na vlakovém přejezdu u Vladislavi byli svědky ohrožení tahačem, který uvázl na kolejišti.

Na kolejišti zůstal stát tahač Mercedes Benz s návěsem s polskou registrační značkou, který projížděl ve čtvrtek 1. dubna kolem 15.50 po silnici I/23 ve směru od Třebíče na Vladislav.
„Řidič nerespektoval výstražné zařízení na železničním přejezdu a najel na chráněný železniční přejezd v době, kdy byla dávána výstraha dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu, přerušovaným zvukem houkačky přejezdového zabezpečovacího zařízení a sklápěly se závory. Souprava zůstala stát na železničním přejezdu. Strojvedoucí osobního vlaku, který jel po železniční trati ve směru od Třebíče na Náměšť nad Oslavou, musel použít rychlobrzdu, aby zamezil hrozícímu střetu s jízdní soupravou.
Řidič nákladního vozu ale stačil zařadit zpátečku a vycouval z přejezdu a vlaková souprava projela železničním přejezdem a zastavila na rychlobrzdu zhruba sto metrů za přejezdem. Ve vlaku v době události cestovalo asi patnáct cestujících, výpravčí a strojvedoucí. Ke střetu vlaku s nákladní jízdní soupravou nedošlo a nevznikla žádná hmotná škoda, ani škoda na zdraví. Řidič jízdní soupravy z místa odjel,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Pátrání po řidiči jízdní soupravy bylo zatím neúspěšné, ale policisté mají k dispozici registrační značku vozu, a proto jeho totožnost budou zjišťovat prostřednictvím mezinárodní policejní spolupráce. Řidiči, který je podezřelý ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti, hrozí podle informací policistů v případě prokázání viny trest odnětí svobody v trvání až pěti let. „Kriminalisté se obracejí na cestující, kteří ve vlaku cestovali, nechť se přihlásí na lince tísňového volání 158, na telefonním čísle 725 949 059 nebo cestou e-mailu: karel.vejmelka@pcr.cz,“ dodala Dana Čírtková.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter