Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kriminalisté dopadli pachatele série krádeží na Třebíčsku a Žďársku

/
/
/
399 Zobrazení



Dva muže, kteří se zaměřili na krádeže stavebního materiálu, nářadí a pohonných hmot na Třebíčsku a na Žďársku, dopadli třebíčští kriminalisté. Během uplynulých dvou měsíců působili starosti stavebníkům a majitelům vozidel na různých místech obou regionů. Zůstala za nimi škoda téměř 150 tisíc korun.

„Muži jsou obviněni z toho, že v první polovině srpna odcizili v Budišově fasádní polystyren, v katastru Náramče se vloupali do dvou stavebních buněk a na dalším pozemku si vzali nádrž na vodu. Několik desítek balíků polystyrenu zmizelo z prostoru u domu a ze stavebních buněk muži odcizili různé nářadí, čerpadlo, stavební materiál a kolečka.
Mladší z obviněných mužů navíc sám v období konce června a července na Žďársku odčerpal pohonné hmoty z pěti aut a na jiném místě vnikl do dílny, odkud si odnesl kompresor a ze zaparkovaného osobního auta po navrtání nádrže odcizil benzín. Pohonné hmoty odčerpal z vozidel stojících na různých místech ve Velkém Meziříčí a Velké Bíteši. Z jednoho z nákladních automobilů muž navíc vzal akumulátory. Muž na začátku srpna odcizil v Nové Vsi ze dvou nákladních vozidel autobaterie.
Dvaatřicetiletý obviněný muž odčerpal v první polovině srpna pohonné hmoty z nákladního vozidla v katastru Trnavy.
Při krádežích pohonných hmot vznikaly majitelům v některých případech větší škody poškozením vozidla než samotnou krádeží nafty či benzínu. Při jedné z krádeží vznikla na vozidle škoda za více než dvacet tisíc korun a byla odcizena nafta za přibližně 600 korun.
Odcizené věci a pohonné hmoty muži odváželi do objektů rodinných domů a garáže, kde je uskladňovali. Po dopadení dvojice policisté odcizené věci zajistili,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byli oba obvinění muži ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze podle informací policistů uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

  • Facebook
  • Twitter