Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kriminalisté dopadli muže podezřelého z loupeže ve Velkém Meziříčí

/
/
/
4194 Zobrazení



Žďárští kriminalisté objasnili případ zvlášť závažného zločinu loupeže, který se odehrál 28. srpna letošního roku ve Velkém Meziříčí. Pachatelem loupežného přepadení je dvaačtyřicetiletý cizinec, který byl uplynulý týden zadržen a obviněn ze spáchání zločinu loupeže a skončil ve vazbě. 

„K činu došlo 28. srpna letošního roku kolem šestnácté hodiny odpoledne v Sokolovské ulici ve Velkém Meziříčí v prodejně nápojů. Neznámý pachatel vstoupil do prodejny a nejprve si zakoupil láhev piva a pod záminkou jejího vrácení vstoupil asi po půl hodině znovu do prodejny. Z pultu si vzal láhev minerální vody a přistoupil k pokladně, kde ji chtěl zaplatit. Za pokladnou seděla pokladní, které podal dvacetikorunovou minci. Když mu pokladní chtěla vrátit drobné a otevřela pokladnu, pachatel ale náhle vytáhl vystřelovací nůž s délkou čepele minimálně deset centimetrů, který přiložil ženě ke krku. Druhou rukou sáhl do pokladny, ze které odcizil bankovky v nominální hodnotě 200 a 500 korun. Po loupežném přepadení z místa utekl. Prodavačka byla po přepadení v šoku, jiné zranění naštěstí neutrpěla,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Po oznámení loupežného přepadení se rozjelo rozsáhlé pátrání po možném pachateli. Na spolupráce žďárských kriminalistů s velkomeziříčskými policisty a pátrání se podařilo během dvou dnů ustanovit možného pachatele loupežného přepadení, kterým měl být cizí státní příslušník Rumunska. „Kriminalisté proto začali intenzivně pátrat po jeho aktuálním pobytu s cílem ho co nejdříve zadržet. Bylo provedeno několik prověrek ke zjištění jeho pobytu na různých místech, ale všechny byly bohužel negativní. Po cizinci bylo proto vyhlášeno celostátní pátrání. Muže se podařilo vypátrat a zadržet 10. prosince ve večerních hodinách v Praze,“ dodala Dana Čírtková. Muž byl eskortován na oddělení obecné kriminality územního odboru Žďár nad Sázavou, kde byl následující den obviněn. „Na základě shromážděných důkazů jsme zahájili jeho trestní stíhání. Byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ doplnil Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že muž se k činu doznal. Za spáchaný zvlášť závažný zločin loupeže lze podle informací policistů obviněnému muži uložit trest odnětí svobody až na deset let.

  • Facebook
  • Twitter