Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kriminalisté dopadli dva dealery drog, skončili ve vazbě

/
/
/
418 Zobrazení



Kriminalisté z odboru obecné kriminality krajské policie na Vysočině ve spolupráci s kolegy z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru v Jihlavě zadrželi v uplynulém týdnu tři osoby, které byly důvodně podezřelé z páchání drogové trestné činnosti.

Zásah probíhal na území třech krajů a kriminalistům při zadržení pachatelů pomáhali kolegové ze zásahové jednotky krajské policie Jihočeského a Plzeňského kraje. „Na případu pracovali kriminalisté z Vysočiny delší dobu, protože měli důvodní podezření, že muži vyrábějí pervitin, který pak dovážejí na Vysočině, kde pervitin dále distribuují konečným uživatelům. Podařilo se zadržet tři muže ve věku od 30 do 50 let. Vyšetřovatel zahájil jejich trestní stíhání a všichni tři byli obviněni ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, spáchaného ve formě spolupachatelství. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody v trvání od dvou až do deseti let. Dva obvinění muži jsou stíháni vazebně. Třetího muže stíháme na svobodě. Všichni tři obvinění mají poměrně bohatou trestní minulost především majetkového a drogového charakteru,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

V rámci domovních prohlídek zajistili policisté řadu věcí, které sloužily k výrobě pervitinu, také velké množství léků, z nich muži pervitin vyráběli, a také vyšší obnosy peněz v hotovosti v částce přesahující jeden milion korun. Zajistili také větší množství pervitinu. „Jedná se rozsahem o jeden z větších případů drogové trestné činnosti, kdy se nám podařilo úspěšně zrealizovat dlouhodobě připravovanou akci,“ dodal Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality krajského ředitelství policie na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter