Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Krajští dobrovolníci se v jihlavské zoo pustili do hrabání a pletí trávy

/
/
/
263 Zobrazení



Slunečný dobro-den zažili dobrovolníci z Krajského úřadu Kraje Vysočina poslední květnový týden. Tentokrát se vydali do jihlavské zoo, kde už pracovali loni na podzim. Přijeli na pozvání zoologické zahrady, která hledá dobrovolníky celý rok.

„Jsme rádi, že se zapojilo i šest dětí našich zaměstnanců, takže s jedenácti dospělými nás je celkem sedmnáct,“ pochvalovala si krajská koordinátorka dobrovolníků Irena Hambálková s tím, že jedna skupinka se pustila do hrabání posekané trávy a druhý tým dobrovolníků pracoval přímo v areálu zoologické zahrady u výběhů šelem, kde upravovali zahradní plochy a zbavovali je plevele.

„Zaujalo mě, že bychom pracovali v zoo a jsem rád, že můžeme někomu pomoci, konkrétně zvířátkům. Chtěli jsme se sem podívat a vyšlo počasí, co víc si přát,“ svěřil se Pavel Janoušek, dobrovolník z krajského úřadu, který si s sebou na pomoc vzal přítelkyni.

Devítiletý Michal se pustil do práce.

Práci dobrovolníků si pochvaloval i Petr Walter, vedoucí zahradnického oddělení jihlavské zoo. „Udělali jste velký kus práce a my vám moc děkujeme. Je vidět, že přišli lidé, kteří chtějí pomoci. Jsme rádi za každého člověka, který se rozhodne přiložit ruku k dílu. Dobrovolníků není nikdy dost v žádném ročním období.“

Za odměnu dobrovolníky z krajského úřadu provedl po zoo samotný ředitel Jan Vašák, který prozradil spoustu zajímavostí. „Dozvěděli jsme se, že zahrada je domovem téměř 250 druhů exotických zvířat, včetně několika druhů ohrožených vyhubením. Dostali jsme se do míst, kam se běžný návštěvník nedostane – například do prostor, kde se uchovávají vajíčka želv ve speciálních pecích. A děti si nejvíce užily krmení medvědů malajských,“ uzavřela Irena Hambálková.

Příští dobro-den plánují dobrovolníci z krajského úřadu po letních prázdninách.

Tento článek vznikl jako výstup projektu: „Rozvoj inovativních postupů v rámci sociální ochrany a prevence v Kraji Vysočina, registrační číslo CZ.03.02.02/00/22_006/0000537“. Na realizaci projektu byly poskytnuty finanční prostředky z OPZ+, který je spolufinancován Evropskou unií.

  • Facebook
  • Twitter