Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Krajiny Davida Bartoně v Telči

/
/
/
295 Zobrazení



První letošní výstavu obrazů nazvanou David Bartoň: Krajiny zahájí vernisáž v Městské galerii Hasičský dům v Telči ve středu 27. března v 17.00. Obrazy jsou inspirované Vysočinou a Toskánskem, kde poslední roky autor žije a vystavuje.

David Bartoň se narodil v Táboře v roce 1964. Na svém kontě má bezmála stovku výstav vlastních obrazů a desítky výstav, které jako kurátor připravil jiným autorům. Mimo jiné také v Městské galerii Hasičský dům v Telči. Jeho výstavy často uváděl Ivan Martin Jirous.

David Bartoň se zabývá především moderní krajinomalbou inspirovanou krajinou kolem Telče, ke které poslední dobou přidal barevnější i technicky rozdílně pojaté obrazy z Toskánské Versilie. Zde umělec poslední roky často pobývá i vystavuje. Krajina Vysočiny bude představena v přízemí galerie, italské obrazy uvidíme v prvním patře. Bartoňovy obrazy před lety doprovázely film Jako nikdy režiséra Zdeňka Tyce. Hlavní roli umírajícího malíře zde hrál Jiří Schmitzer.

Výstavu Davida Bartoně Krajiny mohou zájemci navštívit v Městské galerii Hasičský dům v Telči do 7. července.

  • Facebook
  • Twitter