Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Krádeže nafty na Třešťsku policisté objasnili

/
/
/
1030 Zobrazení



Policisté dopadli pachatele krádeží pohonných hmot, kteří v průběhu loňského října na Třešťsku odčerpávali naftu ze zaparkovaných nákladních aut a pracovních strojů. Pět mužů stíhají policisté na svobodě za spáchání trestného činu. 

Jedná se o pět mužů v rozmezí od dvaceti do pětadvaceti let z Jihlavska, policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání. „Byli obviněni z pokračujícího přečinu krádeže spáchaného ve spolupachatelství,“ uvedl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Podle jeho slov jeden z obviněných, dvacetiletý muž, byl už v minulosti za majetkovou trestnou činnost soudně trestán. Dalších krádeží se tak dopustil, i když byl v té době ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody.

„Muži v průběhu loňského října ve čtyřech případech odcizili ze zaparkovaných nákladních vozidel či pracovních strojů naftu. Jednotlivých krádeží se dopouštěli v různém složení, jen nejstarší z nich byl u všech. Na místa jezdili vozidly, kterými odcizenou naftu odváželi. Krádeže se ve třech případech dopustili v katastru Jezdovic a v jednom v Třešti. Někdy využili toho, že nádrže byly nezajištěné, v opačném případě víčko vypáčili. Pro páchání trestné činnosti upřednostňovali noční dobu. Odcizenou naftu používali převážně pro svoji potřebu. Škoda, kterou muži způsobili, přesáhla pětadvacet tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že případ kriminalisté dále vyšetřují.
„Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky, přísnější postih hrozí obviněnému muži, který se krádeží dopouštěl, i když byl za majetkovou trestnou činnost již v minulosti soudně trestán,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů.

  • Facebook
  • Twitter