Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kouzlo litografie v jihlavské kavárně Muzeum

/
/
/
287 Zobrazení



V sobotu 11. listopadu na svátek sv. Martina připravili Martin Bouda a Martin Kos společnou výstavu, která bude v sobotu 11. 11. v 11.00 zahájena v kavárně Muzeum zahájena a představí jejich autorské litografické tisky. Výstava Kouzlo litografie bude k vidění do 7. ledna.

Výtvarníci Martin Bouda a Martin Kos se setkali ve Střední umělecké škole Václava Hollara v Praze a nyní se setkávají na výstavě Kouzlo litografie v jihlavské Kavárně Muzeum. Vystaveny zde budou jejich autorské barevné litografie.

Martin Bouda má svůj profesní život spjat s litografickou dílnou v Praze, kde působí od roku 2002 a kam jezdí tisknout své práce i Martin Kos. Pražská dílna v Říční 11 přečkala všechny zvraty dvacátého století a nepřetržitě se zde tiskne už 112 let. To z ní činí jednu z nejstarších dílen v Evropě.

Výstava bude zahájena Martinskou vernisáží 11. listopadu v 11.00, úvodního slova se zhostí Jan Moravec. Výstava výtvarníků Martinů Boudy a Kosa bude k vidění v kavárně Muzeum do 7. ledna 2024.

  • Facebook
  • Twitter