Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Konec tankodromu v Úprkově ulici v Jihlavě

/
/
/
845 Zobrazení



Směle by se tu mohla testovat průchodnost terénních vozidel. I tak by se dal popsat profil vozovky v Úprkově ulici v Jihlavě. Radnice navazuje na rekonstrukci v sousedních ulicích z předchozích let a dotáhne do konce poslední neopravený úsek v lokalitě u městského vlakového nádraží. Oprava se prodraží kvůli odstranění původního povrchu.

„Povrch vozovky tvoří materiál, který nelze znovu použít nebo uložit na běžnou skládku. Vytěžená struktura vozovky se musí odvést na speciální skládku u Čáslavi, jde o nebezpečný odpad. Proto je cena rekonstrukce vyšší,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast investic Vratislav Výborný.

Rekonstrukce vozovky a chodníku v asi stometrové ulici tak radnici přijde na 2,5 milionu korun. Původní odhady hovořily o částce blízké dokonce čtyřem milionům korun, výběrové řízení cenu snížilo. Opravu ulice provede společnost EUROVIA CS, a. s., jako uchazeč s nejnižší nabídkovou cenou.

„Během měsíce by se měly vyřešit formální náležitosti, v červnu by mohla firma začít a ještě během letních prázdnin opravu i dokončit,“ odhadl harmonogram oprav primátor Jihlavy Rudolf Chloupek.

  • Facebook
  • Twitter