Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Koncert v sídle telčských památkářů

/
/
/
785 Zobrazení



V sídle Národního památkového ústavu v Telči vystoupí v pondělí 13. května v 19.00 kytarista Michal Svoboda a mezzosopranistka
Radka Rubešová s pořadem La búsqueda – hledání.

Na společném koncertě kytaristy Michala Svobody a zpěvačky Radky Rubešové budou uvedena díla skladatelů, kteří se intenzivně zabývali hudebními kořeny svých národů, ale zároveň uctívali západoevropskou hudební tradici. Období zpracování lidové hudby a období tvorby nové vážné hudby se u těchto velikánů různě prolínala a střídala, dalo by se tedy říci, že tito autoři ve své umělecké činnosti neustále hledali. Hledání (la búsqueda) je také název kytaristova debutového alba, z něhož zazní několik titulů. Dále jsou na programu koncertu převážně skladby 19. a 20. století, např. Joaquína Rodriga (1901-1999), Isaaca Albénize (1860-1909), Manuela de Fally (1876-1946), Petra Ebena (1929-2007) a dalších.

Pořadatelem koncertu je Město Telč, Kruh přátel hudby a Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Telči. Vstupné 80 Kč, děti a studenti 30 Kč. Koná se v Lannerově domě v Telči, Hradecká 6.

  • Facebook
  • Twitter