Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Komentovaná vycházka po Telči na téma Barokní sochařství

/
/
/
794 Zobrazení



Ve čtvrtek 23. července se v Telči uskuteční komentovaná vycházka městem na téma Barokní sochařství v Telči. Koná se v rámci výstavy Telč a jezuité. Řád a jeho mecenáši, která probíhá přes léto v Univerzitním centru Masarykovy univerzity v Telči a připravili ji telčští památkáři.

Sochařská výzdoba ve městě vznikala zejména v období baroka, tedy v 17. a 18. století, kdy znovu rostl vliv katolické církve. Ta se společně s vrchností, ale i s měšťany za pomoci výtvarných děl v plenéru snaží zpřítomňovat člověku duchovní témata do každodennosti životního prostoru. Během vycházky, která bude trvat zhruba 60–90 minut, se návštěvníci projdou po náměstí Zachariáše z Hradce a ulicí Na Dlážkách.
Provází Adam Sekanina.
Vstup je zdarma. Zahájení vycházky je před kostelem Jména Ježíš v Telči v 18.00.
Program je kapacitně omezen a je možný pouze po předchozí rezervaci na adrese: Věra Procházková, e-mail: prochazkova.vera@npu.cz, tel. +420 778 758 921.

  • Facebook
  • Twitter