Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Knihy pro pacienty pelhřimovské nemocnice

/
/
/
629 Zobrazení



Pelhřimovská nemocnice navázala spolupráci s Městskou knihovou v Pelhřimově. Každý měsíc tak do nemocničních prostor a nemocniční volně přístupné knihovničky pro pacienty dorazí nové knihy. Kromě zdraví těla se tak v nemocnici starají i o duševní zdraví a psychickou pohodu pacientů. 

„Jsme rádi za navázání spolupráce s nemocnicí. Městské knihovně často věnují dárci knihy ve velmi dobrém stavu, které máme ve fondu v dostatečném množství výtisků, a tak by byly nevyužité. Takto je můžeme šířit veřejnosti i prostřednictvím nemocniční knihovničky,“sdělila ke spolupráci vedoucí knihovny Iva Rajdlová.

Nemocniční knihovnička se nachází v přízemí hlavní lůžkové budovy, u vstupu do atria od loňského roku. V atriu se nachází i nemocniční bufet, kde tak mohou hospitalizovaní pacienti nebo pacienti čekající na výsledky si posedět v příjemném prostoru plném zeleně s kávou a knihou v ruce. Knihy jsou volně přístupné a zájemci si je mohou odnášet libovolně domů. Knihovničku nazýváme stánkem duševního zdraví.

V nabídce jsou zde všechny možné literární žánry, autoři čeští i zahraniční. „V poslední várce jsem do knihovničky dopravila i českou klasiku jako jsou knihy Bohumila Hrabala,“ prozradila knihovnice Eva Procházková, která jako pracovnice Městské knihovny dochází zhruba po třech týdnech do nemocnice. Distribuovala sem už zhruba dvě stovky knih.

  • Facebook
  • Twitter