Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Klienti Sociálně terapeutické dílny z Ledče nad Sázavou budou moct využít nové auto

/
/
/
506 Zobrazení



Jedním z významných záměrů, kam směřuje výtěžek Tříkrálové sbírky letošního roku 2019 vykoledovaný v regionu Oblastní charity Havlíčkův Brod, je nákup devítimístného svozového auta pro klienty ledečské Sociálně terapeutické dílny.

Havlíčkobrodská charita uskutečnila výběrové řízení a už také podepsala smlouvu na nové auto. Renault Traffic bude klienty z Ledečska i Humpolecka svážet od jara příštího roku.

„Administrativa související s pořízením nového svozového automobilu byla časově náročná. Všechny kroky jsme však zodpovědně zvládli, získali slevu z celkové ceny, už také zaplatili zálohu vybranému výrobci a očekáváme, že automobil začneme využívat v průběhu jara, pravděpodobně s koncem března 2020,“ uvedla vedoucí Sociálně terapeutické dílny Jana Koubková a připomněla, že havlíčkobrodská charita má na využití prostředků z Tříkrálové sbírky podle jejích pravidel až dva roky.

Potřeba nového vozu vyvstala poté, co při dopravní nehodě bylo poškozeno charitní auto. V závěru roku 2018 na křižovatce narazil řidič z vedlejší silnice do charitního svozového auta jedoucího po hlavní komunikaci. „Naštěstí se nikomu nic nestalo, dokonce u nehody nemusela zasahovat ani záchranka. Nicméně auto se při havárii velmi poškodilo,“ připomněla okolnosti vedoucí k nákupu nového automobilu vedoucí dílny Jana Koubková.

Vykoledovaný výtěžek z Tříkrálové sbírky 2019 byl jedinou možností, jak pořídit finančně nákladné auto, které klienti dílny každodenně využívají. Díky svozu mají klienti v podstatě bezproblémovou možnost využívat sociální službu, která pomáhá právě lidem s hendikepem především udržovat a rozvíjet jejich dovednosti a schopnosti včetně pracovních návyků. „Koupě takového vozidla za peníze z našeho rozpočtu byla naprosto nereálná. Náklady šplhají k až sedmi stům tisícům korun. Tříkrálová sbírka tak pro nás byla jednou z mála šancí, jak větší část objem prostředků na nové svozové vozidlo získat,“ potvrzuje ředitelka Oblastní charity Havlíčkův Brod Kateřina Svobodová.

  • Facebook
  • Twitter