Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

klavírní virtuóz Pavel Zemen ve Velkém Meziříčí

/
/
/
837 Zobrazení



Ve středu 18. dubna hostí od 19.00 Jupiter club ve Velkém Meziříčí koncert klavírního virtuóza Pavla Zemena, který je laureátem mnoha klavírních soutěží a ve Velkém Meziříčí provede mimo jiné díla zásadních autorů klavírní literatury, jako jsou Johannes Brahms, Sergej Rachmaninov či Alexandr Skrjabin. 

Pavel Zemen začal hrát už v pěti letech. Prvních úspěchů dosáhl v soutěžích ZUŠ, Prague Junior Note a Mezinarodowy festival mlodych pianistów Glubczyce. Od roku 2008 studoval na Konzervatoři v Českých Budějovicích, kterou ukončil absolutoriem ve dvou oborech – klavír ve třídě Marie Šimkové Kotrčové a klarinet u Zdeňka Zavičáka. Během studia se rovněž zúčastnil několika mistrovských kurzů a zaznamenal rovněž úspěchy na soutěžích, např. 1. cena a titul absolutního vítěze mezinárodní soutěže Pro Bohemia, 1. cena soutěže Nadace Bohuslava Martinů, v níž také obdržel cenu Mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro – koncertní vystoupení na festivalu Pražské jaro 2013. V roce 2014 byl přijat na JAMU v Brně v oboru klavír u prof. Aleny Vlasákové a klarinet u prof. Víta Spilky a prof. Milana Poláka. Také zde dosáhl výrazných úspěchů – první cena v mezinárodní soutěži Notes in Harmony v italské Bettoně, první cena v kategorii D a titul absolutního vítěze v mezinárodní soutěži Young Academy Award v Římě a rovněž čtvrté místo a diplom finalisty mezinárodní soutěže Euregio Piano Award v německém Geilenkirchenu. V roce 2016 pak získal 1. cenu v kategorii E v mezinárodní soutěži Young Academy Award v Římě a rovněž titul finalisty soutěže Mauro Paolo Monopoli Prize v italské Barlettě.

Vstupné: 150/120 Kč (děti, studenti, senioři).

  • Facebook
  • Twitter