Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kino Art Cafe v Podkroví chotěbořské knihovny nabídne Bohuslava Martinů

/
/
/
537 Zobrazení



Další filmový podvečer v kinokavárně v Podkroví Knihovny Ignáta Herrmanna v Chotěboři se uskuteční v pondělí 15. května v 19.00. Tentokrát na diváky čeká hraný dokument o životě a díle slavného českého skladatele Můj život s Bohuslavem Martinů.

Snímek se částečně inspiruje stejnojmennou knihou, kterou napsala jeho žena Charlotte. Její vzpomínky ukazují Martinů zblízka a zároveň dávají filmu lidský rozměr. Druhým vypravěčem příběhu je Bohuslavův přítel a životopisec Miloš Šafránek, který se nešťastně zapletl s STB.

Film kombinuje hrané scény s dokumentem a dobovými archivy, aby poutavou vizuální formou přiblížil nejen hudbu geniálního skladatele, ale také jeho osobní život, pocity a postoje. Je to hlavně příběh velkého talentu podepřeného nesmírnou pracovitostí, díky které Martinů složil tolik krásné a inspirativní hudby. A také zprávou o tom, že i když se narodíte v obyčejné rodině na věži malého města, můžete jednou dobýt celý svět.


Vstupné je 120 Kč a předprodej v chotěbořském infocentru.

  • Facebook
  • Twitter