Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kapela E.M.I.L. slavila v brodském klubu Oko

/
/
/
940 Zobrazení



Do třetice všeho dobrého a zlého, platí pro skupinu E.M.I.L. Muzikanti skupiny plánovali poprvé oslavu třiceti let na 13. listopad 2020, ale covid–19 to zakázal. Podruhé 20. listopadu 2021 byla akce zrušena, protože Jaroslav Bořík Bořil si při domácích pracích poranil ruku. Konečně se zadařilo a v pátek 7. října v klubu Oko v Brodě začala oslava 30 + 2 let.

„Zakázal jsem si domácí práce a dnes jsme tady,” komentoval vtipně koncert Jaroslav Bořík Bořil.
Vrátíme se do roku 1991, když kapela E.M.I.L. byla pětičlenná. Založil ji Petr Milichovský a bratři Jirka, Pavel a Petr Kletečkové. V roce 1995 odešel ze skupiny Petr Milichovský. V roce 1993 přišel Jarda Bořík Bořil, který skupinu výrazně ovlivnil. Dva roky s kapelou bubnoval i tehdy čtrnáctiletý Zdeněk Fenek Steiner – dnes ve skupině Wohnout.

E.M.I.L. – Endless Musical Instruments Language (nekonečná řeč hudebních nástrojů). Za 32 let existence skupina odehrála 1120 akcí a během roků se v ní vystřídalo 18 muzikantů. V různém období v kapele zanechali stopu Libor Hejkal, Jan Duben, Petr Čapek, Iva Jeřábková (dnes Kletečková), Eva Nováková a Libor Siebenbürger. Stálým členem skupiny byl také zvukař Jiří Dvořák.

Kapela E.M.I.L. hraje v tomto obsazení: Jaroslav Bořík Bořil – baskytara, zpěv, Jaroslav Bořil ml. – klávesy, housle, zpěv, kapelník, Alena Fuxová – zpěv, klávesy, saxofon, Josef Med – trubka, zpěv, zvuk, Jiří Beránek – bicí, zpěv a Václav Málek – kytara. Několik příznivců bylo překvapeno, když Jaroslav Bořil mladší výborně zpíval.
„V úterý na zkoušce jsem si vyzkoušel zpívat a dnes poprvé s kapelou E.M.I.L. veřejně na koncertě,” dodal Jaroslav Bořil ml.

Na oslavách při pohledu na publikum bylo vidět různé věkové složení. Pamětníci vzniku skupiny E.M.I.L. a také mladá generace. Možná ti mladší jsou děti nebo dokonce vnoučata pamětníků.

Určitě všichni účastníci nevšedního hudebního večera byli spokojeni, protože skupina má široký a pestrý repertoár. Kdo chce poznat podrobně vše o kapele, ať zajde na web kapely.

Oslava byla velkolepá nejen po hudební stránce. Manželky, přítelkyně, rodinní příslušníci, kamarádky a kamarádi připravili bohaté občerstvení.

  • Facebook
  • Twitter