Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kapela Brontosauři revival hrála poprvé v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1490 Zobrazení



Krajská knihovna Vysočiny uspořádala v pátek 2. října v Havlíčkově Brodě v sále Staré radnice koncert folkové kapely Brontosauři revival. Kapela hraje tvorbu našich nejúspěšnějších folkových písničkářů Jana a Františka Nedvědových.

V jejím repertoáru však nenajdete jen písničky od Brontosaurů, ale celou tvorbu Jana a Františka Nedvědových. Kapela nezapomíná na jejich působení ve skupině Spirituál Kvintet, na kapelu Příbuzní či sólovou dráhu bratrů Nedvědových.

Složení Brontosauři revival: Jaroslav Marhan – prstová kytara, zpěv, Zuzana Šilhová – zpěv, perkuse, Rudolf Šebek – doprovodná kytara, zpěv, Petr Ondráček – sólová kytara, perkuse, zpěv a Jan Raclavský – kontrabas, zpěv. Úlohu konferenciéra koncertu Brontosauři revival měl Rudolf Šebek. Vyprávěl jak vůbec vznikla folková a trampská skupina Brontosauři, která byla založena v roce 1972 bratry Janem a Františkem Nedvědovými. Původní název skupiny byl Toronto na Sázavě v Lukách pod Medníkem. V sále Staré radnice bylo málo posluchačů, ale i tak členové Brontosauři revival poděkovali za účast v dnešní těžké době pro kulturní akce. „V Havlíčkově Brodě jsme poprvé,“ uvedli členové skupiny Brontosauři revival. Nadšení posluchači si zazpívali společně s kapelou známé skladby: Růže z papíru, Na kameni kámen a Stánky. Brontosauři revival byli výborní a museli na přání obecenstva přidat dvě písně. Vzhledem ke koronaviru Covid–19 to byl asi poslední koncert, který letos uspořádala Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod.

Úvodní foto: Zleva Jan Raclavský, Rudolf Šebek, Zuzana Šilhová, Jaroslav Marhan a Petr Ondráček

  • Facebook
  • Twitter