Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kamiony parkováním na nájezdech a sjezdech na dálnici D1 ohrožují dopravu, preventivně je kontrolovali policisté

/
/
/
508 Zobrazení



Pět policejních hlídek z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově a z oddělení silničního dohledu vyrazilo ve čtvrtek 12. ledna v době od čtyř do sedmi hodin ráno na dálnici D1, aby zkontrolovali způsob parkování na řidičů kamionů. Denně se totiž ostavují jízdní soupravy na nájezdech a sjezdech z dálnice D1 nebo dokonce parkují přímo na dálničním tělese.

„Parkování kamionů na dálnici v místech, která nejsou určena k parkování, je velice nebezpečným jevem, který bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu. Proto se na podobné kontroly zaměřujeme a budeme zaměřovat v rámci běžného výkonu služby i v dalším období,“ uvedl Jiří Chvátal, zástupce vedoucí Dálničního oddělení ve Velkém Beranově, který byl velitelem dnešní akce.

Podle jeho slov představují odstavené kamiony představují obrovské riziko pro projíždějící řidiče, kteří mohou špatně stojící jízdní soupravu snadno přehlédnout a pak dochází k naprosto zbytečným a většinou velice vážným dopravním nehodám, které pak omezují na dlouhé hodiny průjezdnost dálnice.

„Policisté v rámci akce zjistili celkem 31 porušení právních předpisů. Všechna porušení se týkala špatného parkování. Všechny tyto přestupky policisté vyřešili uložením blokové pokuty v příkazním řízení na místě. Řidiče policisté vyzvali, aby místo, kde nesprávně parkovali, opustili a zaparkovali jízdní soupravu na místě k tomu určeném tak, jak ukládá zákon o provozu na pozemních komunikacích,“ vyhodnotila akci Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter