Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kam na in-line brusle na Vysočině?

/
/
/
1603 Zobrazení



Pokud holdujete kolečkovým bruslím, tzv. in-linům, doporučíme vám, které trasy můžete využít v kraji Vysočina. In-line brusle jsou dobrou alternativou k cyklovýletům a v České republice jsou oblíbeným sportem. Lákají mladší, ale i starší ročníky a dá se na nich zvládnout i rodinný výlet s dětmi. Pojďme si představit nejlepší stezky, které můžete na Vysočině vyzkoušet. Můžete si vybrat z kratších tras kolem tří kilometrů (podél řeky Jihlavy nebo trasu Luka nad Jihlavou – Petrovický Mlýn), nebo vyzkoušet delší, deseti kilometrovou trasu Sázava – Přibyslav.

In-line brusle – jak jezdit bezpečně?

Základem jízdy na in-line bruslích je správná technika, respekt na trase, ale také kvalitní vybavení. Helma, chrániče a rukavice jsou nutností, protože při jízdě hrozí pád, a bez vhodné ochrany by byl sportovec zranitelný. Abyste si jízdu užili, potřebujete rovný terén bez výmolů, který vám nejlépe zajistí prověřené cyklostezky, nebo trasy vytvořené přímo pro in-line bruslení. 

Stezka podél řeky Jihlavy

Vysočinou protéká řeka Jihlava a nížiny kolem ní jsou ideální krajinou pro jízdu na kolečkových bruslích. Stezka vede kolem koupaliště Vodní ráj, takže můžete projížďku spojit i s koupáním, na pivo se můžete zastavit v oblíbené pivnici Starka. Trasa je dlouhá 3,15 kilometrů a je nenáročná, proto se nebojte vzít s sebou děti.

In-line stezka Luka nad Jihlavou – Petrovický mlýn

In-line trasa z Luk nad Jihlavou k Petrovickému mlýnu je součástí cyklostezky Jihlava – Raabs, je nenáročná, dlouhá 3,13 kilometrů. Můžete navštívit kostel sv. Bartoloměje, Regionální muzeum, zámek Luka nad Jihlavou nebo Petrovický mlýn.

Cyklotrasa Sázava – Přibyslav

Cyklotrasa sice slouží cyklistům, ale v tomto případě se nemusíte bát nasadit ani kolečkové brusle. Jde o středně náročnou trasu, dlouhou přes 9 km, která vede po podél bývalé železniční trati. Pojedete povodím řeky Sázavy a  dostanete se až do Přibyslavi. Doporučuje se jet vlakem do stanice Nížkov u Červeného mlýna, kde se na ni krásně napojíte. Můžete pak pokračovat po cyklotrasách směrem do Žďáru nad Sázavou, Havlíčkovy Borové, Havlíčkova Brodu. Méně zkušeným bruslařům lze doporučit začínat na nižší straně v Přibyslavi, protože nejprve pojedete do kopce a potom si můžete odpočinout při cestě zpět dolů. Celkové převýšení trasy je pouhých 55 m.

  • Facebook
  • Twitter