Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Juniorští softbalisté Brodu krok od titulu, muži zatím v semifinále

/
/
/
643 Zobrazení



Uplynulý víkend byl ve znamení softbalových soubojů havlíčkobrodských Hrochů se Spectrem Praha. Zatímco junioři rozehráli už finálovou sérii, muži zahájili úvodními zápasy semifinále. Junioři potvrzují roli velkého favorita a v obou zápasech v Praze dominovali. V mužském semifinále oba týmy využily domácího prostředí, a tak stav je zatím vyrovnaný.
Junioři
Hroši Havlíčkův Brod– Spectrum Praha 2:0 (16:1, 18:1)
„Do finálové série uvolnil tým mužů většinu hráčů, kteří souběžně nastupují i v mužské extralize a na hřišti to podle toho i vypadalo. Obrana Spectra byla pod neustálou palbou a skóre na straně Hrochů závratně narůstalo s každým útokem,“ popsala Dušan Šnelly z brodského klubu. O třetí výhru a tím i o obhajobu titulu, bude juniorka usilovat v pátek 28. září od 19.30 v brodské Hippos aréně.

Muži
Hroši Havlíčkův Brod – Spectrum Praha 1:1 (4:5, 3:0)
K úvodnímu semifinálovému zápasu odcestovali Hroši do Prahy bez obou svých elitních nadhazovačů Michala Holobrádka a Jaroslava Müllera. „Na jejich místo se postavil juniorský reprezentant Jiří Šeda a jen trochu smůly ho připravilo a senzační výhru. Domácí sice zahájili homerunem reprezentanta Tomáše Petra a na 0:2 zvýšili po metě zdarma ve třetí směně, pak ale zabrali i naši hráči, kteří otočili skóre na 4:2 po sérii odpalů zakončené hodně dlouhým homerunem kapitána Karla Kadečky. Spectrum snížilo na 3:4 v předposlední směně, a tak jsme hájili výhru v dohrávce zápasu. Začali autem a nebýt extrémně krátkého hřiště na Černém Mostě, tak by se jim to i podařilo. Místo toho odpálil další reprezentant Tomáš Klein těsný, přesto nechytatelný homerun a dvěma body ukončil zápas,“ dodal Dušan Šnelly.
Nedělní pokračování v Hippos aréně bylo zcela v režii domácích Hrochů, kteří přestříleli Spectrum 9:1 na odpaly a skóre 3:0 je pro soupeře ještě dost lichotivě. Hroši už nastoupili s Michalem Holobrádkem na nadhozu a ten nedal pálkařům Spectra téměř žádnou šanci. „Sám vyřadil šestnáct pálkařů a tak na obranu zbylo zahrát jen pět autů. Všechny body zařídil ve třetí směně dlouhým odpalem catcher Jakub Holobrádek,“ uzavřel Dušan Šnelly
Série se v pátek přesouvá opět do Prahy a v Hippos aréně nastoupí Hroši ke čtvrtému zápasu série hrané na tři vítězná utkání v sobotu 29. září v 16.30.

  • Facebook
  • Twitter