Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jubilejní mariáš si zahráli ve Vepříkově

/
/
/
749 Zobrazení



Třetí listopadovou sobotu ve Vepříkově usedlo ke stolům v místním kulturním domě čtyřiašedesát hráčů mariáše. Konal se tady totiž jubilejní dvacátý ročník Vepříkovského mariáše. 

Od prvního ročníku se tradiční soutěž hraje na jaře a na podzim. Výsledky obou turnajů se sečetly a pak se vyhlásil celkový vítěz roku. Letošek je ale výjimkou.  „Na jaře nám marodil řezník, takže jsme zrušili jarní kolo a koná se jenom podzimní. Od příštího roku bude naopak jen kolo jarní, “ uvedl Jaroslav Stehno, jeden z organizátorů turnaje. Do Vepříkova jezdívalo hráčů mariáše hodně, rekord byl i 104 hráčů. Bohužel dnes hrají mariáš už jen staří karbaníci a většinou důchodci.

Jiří Šlechta byl nejmladším hráčem. Foto: Jaroslav Benák

Na zahájení turnaje si přítomní minutou ticha vzpomenuli na tři hráče, kteří už hrají svoji oblíbenou karetní hru v mariášnickém nebi.  Mladí dnes mariáš nehrají, a tak nejmladším účastníkem letošního turnaje byl 39letý Jiří Šlechta z nedalekého Nejepína. Turnaj se hrál na čtyři hodinová kola a vítězem se stal Miroslav Novák, který si domů odvezl vepřovou kýtu. Na druhém místě skončil Václav Jelínek a třetí místo obsadil Miloslav Bohuněk. Všichni hráči vepříkovského turnaje si odváželi domů nějakou pochutinu z vepříka.

Zleva vítězové Miloslav Bohuněk, Miroslav Novák a Václav Jelínek . Foto: Jaroslav Benák
  • Facebook
  • Twitter