Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Josef Prodělal se představí v jihlavském muzeu

/
/
/
314 Zobrazení



Kavárna Muzeum v Muzeum Vysočiny Jihlava hostí od pondělí 3. července do 20. srpna výstavu nazvanou Obrazy/fotografie autora Josefa Prodělala.

Josef Prodělal se narodil 15. listopadu 1947 ve Vacenovicích u Jaroměřic nad Rokytnou, zde žije a také tvoří. „Fotografuje málo, vzdal se profesních reportáží, ale produktovou a portrétní fotografii ve vlastním atelieru včetně designu dělá stále. Od svých fotografických začátků v ZŠ přes zemědělství, ofsetovou tiskařinu a informatiku se dostal k profesi fotografa‚ absolvoval Institut výtvarné fotografie v Brně. Je členem Spolku výtvarných umělců Vysočiny v Jihlavě.
Jeho volná fotografická tvorba má velmi široký záběr – cykly Zemědělství, Portrét, Fauna, Architektura, Krajina, Koně, macro fotografie (hlavně detaily květin), Podobenství, Žena a ještě další.
Má za sebou přes 130 výstav včetně čtyř zahraničních. Svými fotografiemi přispěl do 40 knih a brožur, fotografická kniha Živá krása přírody je jeho autorská. Je držitelem 37 diplomů a jiných ocenění z fotografických soutěží.
V Kavárně Muzeum bude od 3. července do 20. srpna k vidění cyklus Obrazy. Jedná se o fotografie, které jsou upraveny různými fotografickými technikami. Základem je vždy realistická fotografie, autor se snaží o to, aby na diváka zapůsobil silný obsah, forma až na místě druhém,“ popisuje Pavel Bezděčka z Muzea Vysočiny Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter