Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jiří Nováček se představí v Oblastní galerii Vysočiny

/
/
/
342 Zobrazení



Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě pořádá ve středu 25. října v 17.00 v budově na Masarykově náměstí 24 vernisáž výstavy nazvané Jiří Nováček: Verloren.

Autorská výstava Verloren Jiřího Nováčka objevuje svými záběry v „rozhodujících okamžicích“ především obyvatele starého kontinentu jako protagonisty v rozmanitých vizuálních polohách, které nabízí nejen rušné ulice a neznámá městská zákoutí, ale i prostory mimo ně.

Jiří Nováček
Dokumentární fotografické tvorbě se profesionálně věnuje nejen doma, ale často v zahraničí. Při svých cestách často vytváří subjektivní dokumentární soubory plné osobních prožitků, vjemů a nálad věnované vztahu člověka a prostředí. Ve své volné tvorbě kromě dlouhodobých dokumentárních projektů a reportáží se zaměřuje i na výtvarnou fotografii, inscenovanou tvorbu, volné interpretace a portréty. Je absolventem Slezské univerzity v Opavě. Ve Velké Británii, kde studoval a pracoval v muzeu Victoria & Albert v Londýně, se účastnil mnoha výstav a projektů. Poté odešel do svobodného povolání, kde se mimo jiné věnuje odborné práci v oblasti fotografických a grafických konceptů, kurátorským výstavním projektům, vydavatelství a přednáškám. Žije na Vysočině. V současné době má již za sebou otevření více než dvaceti výstav a výstavních prostor nejen s vlastní produkcí z oblasti fotografie, ale i výtvarného umění.

  • Facebook
  • Twitter