Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavští kriminalisté dopadli v Ostravě pachatele série vloupání do prodejen na Jihlavsku a Žďársku

/
/
/
383 Zobrazení



V dubnu a květnu došlo v Jihlavě k vloupáním do dvou různých provozoven a kriminalisté zjistili, že v obou případech stojí za krádeží stejná osoba. Muže, který způsobil škodu za téměř jeden milion korun, zadrželi v Ostravě a skončil v policejní cele. Obviněn je ze spáchání dvou trestných činů, muž je stíhán vazebně a hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi.

Kromě Jihlavy kradl pětatřicetiletý recidivista z Ostravska, který byl v minulosti už opakovaně soudně trestán a mění místo svého aktuálního pobytu, také na Žďársku a Přerovsku. „Jeho cílem byly hlavně peníze a neobstály před ním ani trezory,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Pětatřicetiletý muž je obviněn z přečinu krádeže, přičemž byla při činu způsobena větší škoda. Dále čelí obvinění ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ dodal Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále doplnil, obviněný muž byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již opakovaně odsouzen, z výkonu trestu odnětí svobody byl propuštěn na konci loňského roku. Krátce poté, co opustil brány věznice, se ale začal opět dopouštět trestné činnosti.

Po návštěvách muže v prodejnách a firmách zůstaly jen prázdné trezory, foto: Policie ČR

„Muž je obviněný z toho, že se v době od dubna do května vloupal do prodejny na Přerovsku, dvou obchodů v Jihlavě a dále budovy společnosti ve Žďáru nad Sázavou. Z prodejny v Hranicích si kromě peněz odnesl téměř tři desítky stavebnic. Na konci dubna si zajel do Jihlavy a v časných ranních hodinách se vloupal do obchodu, kde odcizil finanční hotovost. Přibližně o dva týdny později nebyl příliš úspěšný ve Žďáře nad Sázavou. Vloupal se do budovy firmy, odcizit se mu ale nic nepodařilo a utekl s nepořízenou. Do Jihlavy se vrátil ještě v polovině května. Vloupal se do objektu obchodu. Z prodejny a skladu si muž odnesl různé zboží, zejména tabákové výrobky, a peníze,“ přiblížila trestnou činnost muže Jana Kroutilová. Kromě krádeží peněz a věcí vznikaly škody v řádu desítek tisíc korun také poškozením. Kriminalisté dále prověřují také, zda se muž nedopustil ještě jiné trestné činnosti.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho poté odvezli do věznice. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ uzavřela Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter