Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavský tunel se na víkend uzavře

/
/
/
850 Zobrazení



Kvůli pravidelné revizní kontrole se o víkendu 22. a 23. května uzavře na silnici I/38 tunel v Jihlavě. Uzavírka začne v 8.00 v sobotu 22. května a skončí ve 22.00 v neděli 23. května. V době uzavírky bude doprava ze silnice I/38 přesměrována ve směru na Znojmo i na dálnici D1 na značené objízdné trasy po ulicích Jihlavy.

V průběhu soboty a neděle tak proběhne nejdříve čištění vnitřního prostoru a následně kontrola stavebně-technologických částí tohoto více než 300 metrů dlouhého tunelu. Pokud se vše povede realizovat s předstihem, bude provoz obnoven po ukončení všech prací v tunelu.
Jihlavský tunel byl do provozu uveden v roce 2004 a Ředitelství silnic a dálnic ČR v současné době připravuje opravu jeho stavebně technologických částí. Dojde k opravě stavební části tunelu a úpravě svodidel. Technologická část zahrnuje sanaci rozvodny NN, kabelových rozvodů NN, zdroje nepřerušované dodávky energie, uzemňovací soustavy, osvětlení, řídicího systému, dopravního systému, televizního CCTV systému, elektronického požárního systému, elektronického zabezpečovacího systému a SOS hlásek. Aktuálně je vypsané veřejné výběrové řízení na zhotovitele do 7. června.

  • Facebook
  • Twitter