Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavskou porodnici si často vybírají maminky ze vzdálených měst

/
/
/
1502 Zobrazení



Maminky z celé Vysočiny i vzdálenějších měst vyhledávají jihlavskou porodnici. Čísla hovoří jasně, téměř pětina z nich má trvalé bydliště mimo krajské město.  V loňském roce přišlo na svět v jihlavské nemocnici 1238 miminek a rodilo 1224 žen. Narodilo se celkem 14 dvojčat, tedy 28 dětí.

„Naše porodnice si získává oblibu u žen i ze vzdálenějších měst,“ popisuje trend primář gynekologicko-porodnického oddělení Aleš Roztočil. „Jezdí za námi ženy z Hradce Králové, Benešova, Prahy, ale také dalších měst na Vysočině,“ dodává porodní asistentka Romana Daňhelová. V jihlavské porodnici bývají přítomni otcové u porodu až v 95 % případech a to včetně císařských řezů. Za přítomnost u porodu se neplatí.
V uplynulém roce se narodilo v Jihlavě 591 dívek a 647 chlapců. „Nejtěžší miminko mělo porodní váhu 5170 g,“ dodává zajímavost vrchní sestra dětského oddělení Simona Hájková. I letos se objevilo několik neobvyklých jmen- Vidžaj, Raul, Mirek Santiago,, Freya Mae, Chelsea Anna nebo Esmeé.

Porodní pokoj jihlavské nemocnice

Jihlavská porodnice láká maminky nově opravenými porodními pokoji, kde mají ženy soukromí, a individuálním přístupem. Nemocnice pořádá pravidelně dvakrát za rok setkání s lékaři a porodními asistentkami, kde se mohou nastávající rodiče na cokoli zdravotníků zeptat a navíc si jít prohlédnout právě i zázemí porodnice.
V nemocnici se snaží také obměňovat přístrojové vybavení, nebo pokoje: „Za poslední dobu jsme například kompletně vyměnili novorozenecké postýlky, pořídili nové odsávačky mateřského mléka, opravili pokoj na novorozenecké JIP,“ doplňuje primář dětského oddělení Martin Zimen.

 

 

Porodnice

Jihlavská porodnice je zapojena do projektu PPP (Přirozený porod v porodnici). Nastávající maminky si tak mohou být jisté, že v Jihlavě neusínají na vavřínech a zabývají se tím, co rodičky chtějí: „Naším cílem je individuální péče o každou rodičku s medicínským zázemím, proto celý projekt podporujeme a jsme otevřeni těhotenství a porodům celkově,“ popisuje vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Silvia Solařová. „Certifikát za vstřícný přístup k rodičce“ získala porodnice právě díky pacientkám, které své zkušenosti popsaly v dotaznících. Tam na ně čekaly otázky typu: Představil se Vám personál? Byla jste informována o průběhu porodu? Měla jste možnost zvolit si porodní polohu? Respektovali vaše přání? Dále drží nemocnice také Certifikát za šetrnou medikaci při vedení porodů a Spokojenost rodiček.

Počet narozených děti 2015: 1102
Počet narozených děti 2016: 1176
Počet narozených děti 2017: 1260
Počet narozených děti 2018: 1238
Počet porodů 2015: 1087
Počet porodů 2016: 1157
Počet porodů 2017: 1244
Počet porodů 2018: 1224

  • Facebook
  • Twitter