Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavská rodačka Seemannová ve finále poháru

/
/
/
498 Zobrazení



Střešovické florbalistky se chystají na finále poháru, které proběhne už v úterý 17. ledna v Brně. Jednou z jejich opor je i jihlavská rodačka Kateřina Seemannová, která zamířila do Prahy z kádru FBŠ Jihlava. Ještě než ale propadla sportu s děrovaným míčkem, proháněla po ledě puk a v Dukle si zahrála mimo jiné i se dvěma vicemistry světa.

Teď před ním ale stojí náročnější úkol a boj o první českou trofej. Střešovické florbalistky totiž byly ve finále poháru naposledy v roce 2005. V aktuálním ročníku proti nim budou stát aktuální obhájkyně prvenství z uplynulé sezony z Vítkovic „Věřím, že to bude atraktivní zápas a že bude padat hodně gólů. Je to finále poháru, takže věřím, že dorazí spousta lidí už jen kvůli tomu zážitku,” zve diváky nejproduktivnější florbalistka Tatranu, jež má na svém kontě i bronz z mistrovství světa juniorek 2020.

Co od finále očekáváte a jak se na něj těšíte?
Celý tým se moc těší. Je to pro nás velký zápas. Ještě jsme finálové klání nehrály. Očekávám, že to bude náročné utkání, jelikož Vítkovice ještě neprohrály. Věřím, že se o vítězství v poháru popereme a že to bude i pro diváky atraktivní bitva.

Jak už jste zmiňovala, tak Vítkovice dominují extralize. Co bude z vaší strany důležité, abyste duel zlomily na svou stranu?
Rozhodně to bude koncentrace do zápasu hned od jeho úvodu až do poslední vteřiny. Vítkovice jsou hodně efektivní, takže musíme eliminovat jejich velké šance a zároveň musíme využívat příležitosti, které budeme mít. Hlavně do obrany musíme být 100%.

O víkendu jste hrály s Bohemians, jak moc vám to třeba pomohlo, že jste se po svátcích mohly hned připravit na to trošku větší tempo?
Bylo to určitě fajn. Bohemka je jeden z těch lepších týmů. To je směrem k finále určitě výhoda, že jsme mohly hrát s takovým soupeřem. Teď o víkendu máme Jičín, takže věřím, že si tam vyzkoušíme různé další varianty hry a nestandardní situace. Doufám, že jich bude dost, abychom se mohly před pohárovým finále otestovat.

Kateřina Seemannová, foto: Matyáš Klápa, PSN Tatran Střešovice

Finále se hraje v Brně. Vy pocházíte z Jihlavy, odkud to není do dějiště daleko. Víte už, jak velký fanklub vás přijede podpořit?
Je to kousek. Už mám zamluvené lístky jak od rodiny, tak i od kamarádů. Těším se na to a věřím, že se jim bude zápas líbit.

Pro Tatran se jedná o velký úspěch. Jak moc řešíte v klubu fakt, že je to první ženské pohárové finále od roku 2005? Všechny nás to těší a věřím, že právě kvůli tomu, že je to takhle velký zápas a že se to povedlo po tolika letech, že k tomu všechny přistoupíme zodpovědně, a to jak realizační tým, tak především my hráčky a odvedeme v utkání co nejlepší výkon.

Pro vás je to sice jako pro tým první společná účast ve finále, ale už v uplynulém ročníku jste odehrály velmi vypjatou semifinálovou sérii s Chodovem. Jak moc vám to může pomoci?
Určitě, ale není to jen zmíněná série s Chodovem, ale i v předchozí sezoně bitvy s Židenicemi na Vodově, jsou přesně ty zápasy, v nichž jsme nabraly tolik potřebné zkušenosti nabraly a věřím, že nám to pomůže i ve finále Poháru Českého florbalu.

Už víte, jak bude vypadat váš finálový den a kdy se přesunete do Brna?
Do Brna vyrazíme v úterý. Den začneme týmovou snídaní a celkově máme celé úterý pojaté formou stmelování a přípravy na zápas. Budeme celou dobu spolu, máme v plánu různé aktivity po cestě a společný oběd. Před utkáním nás samozřejmě čeká ještě poslední doladění detailů na meetingu a pak už přijde samotné utkání.

Už jsme se bavili o tom, že jste z Jihlavy. Vy jste tam původně začínala s hokejem a v žákovských kategoriích jste v Dukle působila i s Matoušem Menšíkem a Davidem Moravcem, kteří nedávno vybojovali stříbro na hokejovém MS dvacítek. Sledovala jste je a jste s nimi v kontaktu?
Kluky jsem samozřejmě sledovala. I s holkami z Tatranu jsme některé zápasy sledovaly společně a snažily jsme se vstát i na finálový zápas. Podporovala jsem je alespoň na dálku. V kontaktu jsem byla s Matoušem, se kterým jsme si psali, jak to jde a jak se daří. Pak jsem samozřejmě klukům poslal gratulaci ke druhému místu. Je to pro ně skvělý úspěch.

Neplánujete je za tu podporu na oplátku pozvat na finále poháru do Brna?
Myslím si, že tohle asi úplně neklapne. David nehraje v Česku a Matouš na tom také nebude s časem úplně nejlépe (úsměv).

Poměrně delší dobu už vás mohou fanoušci vídat s ortézou na koleni. Nelimituje vás to třeba v pohybu?
Teď jsem měla, co se týče toho kolene, trochu zdravotní komplikace, ale postupně to dávám dohromady, aby vše fungovalo na sto procent. Mám za sebou již tři operace, takže ortéza byla potřeba, abych mohla dál hrát. Snažím se regenerovat s fyzioterapeuty, mám speciální cvičení od kondičních trenérů, které dělám i před zápasem i v posilovně. Při hře mě to ale nijak nelimituje a to je důležité.

Na závěr, na co byste pozvala fanoušky na finále poháru?
Věřím, že to bude atraktivní zápas a že bude padat hodně gólů. Je to finále poháru, takže věřím, že dorazí spousta lidí už jen kvůli tomu zážitku a věřím, že přijede hodně příznivců tatranského florbalu, abychom měli silnou podporu v hledišti.

Pokud chcete vidět snažení jihlavské rodačky na vlastní oči, můžete dorazit přímo do Brna! Finálové klání o vítězky Poháru Českého florbalu žen začíná v úterý 17. ledna od 17.00.
Vstupenky jsou stále k dispozici.

Úvodní foto: Kateřina Seemannová, foto: PSN Tatran Střešovice

  • Facebook
  • Twitter