Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavané darovali v supermarketu na Okružní ulici přes tunu potravin a drogerie

/
/
/
440 Zobrazení



Při podzimním kole Sbírky potravin v supermarketu v Okružní ulici v Jihlavě překvapilo, vybralo se 1 129 kilogramů trvanlivých potravin a hygienických potřeb. Potraviny a drogerie ze Sbírky potravin budou rozdělovány potřebným, kteří jsou klienty Oblastní charity Jihlava, respektive mají potvrzeno z hmotné nouze nebo jiné státní instituce, že se nachází v akutní nouzi. S tímto potvrzením si pak mohou přijít pro potravinový balíček na sídlo jihlavské Charity na Jakubském náměstí 2.

Lidská solidarita se i v této nelehké době nevytratila. Veřejnosti není lhostejný osud těch, kteří se nějakým důvodem ocitli v nelehké životní situaci. A to je důležitý aspekt toho, že v lidech je stále empatie, snaha pomoci druhému a humánnost. „Poděkování patří rovněž deseti ochotným dobrovolníkům, kteří se podíleli na realizaci podzimního kola této sbírky,“ pochválila kolegy Ida Kopalová Mitisková, koordinátorka potravinové pomoci při Oblastní charitě Jihlava.


Do Sbírky potravin se zapojují jednotlivci, ale i rodiny. „Těší nás, že přicházejí rodiče i s malými dětmi, které se těší, jak předají potraviny do označeného nákupního koše. V duchu přemítají, který chlapeček nebo holčička obdrží jejich konzervu,“ popisuje své dojmy Lucie Novotná Moravcová, jedna z dobrovolnic.

A pomáhají i senioři, kteří jsou obeznámeni s nelehkou situací svých vrstevníků. Někteří lidé chodí darovat potraviny nebo drogerie pravidelně, jiní jsou nahodilí dárci, kteří obdrželi před vstupem do prodejny leták se seznamem potravin, které mohou pořídit a darovat.

Další kolo Sbírky potravin proběhne opět na jaře. Pokud by měl někdo zájem potraviny darovat ještě dříve, může nás kontaktovat na emailu ida.mitiskova@jihlava.charita.cz.

  • Facebook
  • Twitter