Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava se probouzí a zapojuje veřejnost do tvorby Strategie rozvoje i v době pandemie

/
/
/
567 Zobrazení



V Jihlavě až do 2. února probíhá diskuze s veřejností s titulem Probereme Jihlavu. Místní obyvatelé v ní popisují to, co mají ve městě rádi, a co naopak vyžaduje změnu k lepšímu. Cílem diskuze je tvorba nové Strategie rozvoje města. 

Jihlava ukazuje, že komunikaci s veřejností při tvorbě strategických dokumentů je možné pojmout kreativně a efektivně i v této složité době. Více informací včetně náhledu připomínek naleznete na www.jihlava.cz/proberemeji.

Kvůli současným omezením je diskuze vedena převážně v online prostředí virtuálních kaváren, které jsou situovány pro jednotlivé městské části a konají se ve všední podvečery po celý měsíc. Lidé také mohou sami umístit své podněty do speciální online nástěnky s mapou, kterou vytvořilo IT oddělení magistrátu. Kdo nefandí technologiím, může doručit své podněty v papírové podobě na magistrát – tuto možnost přinesl měsíčník Ježkovy oči, který každý měsíc putuje do schránek všech domácností v Jihlavě.

„Hledali jsme cestu, jak v této době vytvořit prostředí, ve kterém lidé budou moci popsat, v čem pro sebe vidí kladnou hodnotu města, ale také aby se nebáli pojmenovat problémy nebo přijít s nápady na změnu. Série pravidelných virtuálních kaváren se ukázala jako jedna z možných cest, kterými nyní můžeme s veřejností napřímo komunikovat,“ komentuje zapojení veřejnosti primátorka města Jihlavy Karolína Koubová. 

„Zatím jsme posbírali víc jak sedm stovek podnětů od veřejnosti. Mám radost, že skoro na 70 % z nich už nyní město reaguje, protože o nich ví, nebo už připravuje projekty, jak popsané problémy řešit,“ doplnila primátorka. 

Zapojování veřejnosti, naslouchání a sběr podnětů od občanů patří k důležitému úkolu městských samospráv zapojených do Národní sítě zdravých měst. Za třináct let členství se Jihlava vypracovala z role pozorovatele do pozice šampiona. I proto při tvorbě strategických dokumentů  klade velký důraz na respektování pravidel udržitelného rozvoje. Jihlava je současně jediným statutárním městem, které splnilo podmínky Auditu udržitelného rozvoje v nejvyšší kategorii A.  

Více informací na www.jihlava.cz/proberemeji nebo na Facebooku #proberemeji.

  • Facebook
  • Twitter