Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava sáhne k omezení městské hromadné dopravy, klesá počet cestujícíh

/
/
/
970 Zobrazení



Od soboty 14. listopadu přistupuje Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) k další redukci dopravy. Kvůli výraznému poklesu počtu cestujících je to nevyhnutelný krok.

Od soboty 14. listopadu se změní jízdní řád trolejbusových linek A, B a C v městské hromadné dopravě v Jihlavě. Linky budou nově o víkendech a státních svátcích vedeny v základním intervalu 20 minut. Pojedou tedy pouze tři spoje za hodinu. Trolejbusy s odjezdem po 23.00 na linkách B a C budou bez náhrady zrušeny.

Parciální linka C nebude ani tak často zajíždět na konečnou ke Kauflandu. V nákupní zóně na ulici Romana Havelky je totiž výrazně omezen provoz obchodů a v neděli mají zavřeno i hypermarkety. Nově tedy bude o víkendech a státních svátcích zajíždět linka C mezi 6.00 a 20.00 ke Kauflandu vždy celkem třikrát za dvě hodiny.

Ve všední dny se provoz prakticky nezmění a jsou upraveny pouze časy odjezdů spojů na lince A ve večerních hodinách.

Ostatní linky zůstávají beze změn. Změny jízdních řádů je možné si už nyní prohlédnout na novém webu dopravního podniku www.dpmj.cz konkrétně na této adrese.

  • Facebook
  • Twitter