Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava prohlubuje spolupráci s partnerským městem Užhorod

/
/
/
280 Zobrazení



Představitelé partnerských měst Jihlavy a Užhorodu se dohodli na užší spolupráci. V současné obtížné situaci Jihlava plánuje pomoct jedné z užhorodských škol například s rekonstrukcí toalet a sociálního zařízení. V minulém týdnu byli v Jihlavě na pracovní návštěvě představitelé ukrajinského města Užhorod a také zástupci ukrajinského velvyslanectví v ČR.

Samotné město Užhorod není válkou přímo zasaženo, ale poskytlo azyl obyvatelům z válečných oblastí. Místní školu navštěvuje velké množství dětí válečných uprchlíků a v některých třídách je z těchto důvodů i více než čtyřicet dětí. Proto Jihlava při společných jednáních s ukrajinskými protějšky nabídla, že svému partnerskému městu pomůže s rekonstrukcí naprosto nedostatečného sociálního zázemí školy.

Už při poslední letní návštěvě Ukrajiny přivezl primátor Jihlavy Petr Ryška do užhorodské školy T. G. Masaryka darem dva notebooky, na jejichž pořízení uvolnili radní finanční prostředky. Během listopadové návštěvy Jihlavy se byli zástupci Užhorodu podívat mimo jiné také do Ukrajinského domu a o možné spolupráci jednali také s jihlavským dopravním podnikem.

  • Facebook
  • Twitter