Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava má u vlakového nádraží na Havlíčkově ulici nový terminál

/
/
/
302 Zobrazení



Modernizace dopravního terminálu v Havlíčkově ulici u nádraží ČD v Jihlavě je hotová. Pracovníci specializované firmy tam opravili stávající zastávky MHD, vybudovali nové betonové plochy a nájezdové obrubníky pro lepší zastavení vozů MHD.

Součástí terminálu jsou i odstavná místa pro trolejbusy a autobusy nebo točna, která je upravena pro obousměrný provoz. Nebudou tak vznikat kolize při příjezdu náhradní autobusové dopravy. V rámci modernizace firma opravila a rozšířila plochy parkoviště. Součástí dopravního terminálu je P+R parkoviště s dvanácti místy a opodál je další parkovací plocha pro deset aut. Upravený je i přilehlý park, aby si tam mohli cestující odpočinout.

Při rekonstrukci se myslelo i na chodce. Opravené jsou chodníky a vznikly i nové přístupové komunikace pro pěší. Nechybí bezbariérová úprava přechodů s nasvětlením a rekonstrukce se dočkalo i veřejné osvětlení v celém areálu. Upraveny jsou i příjezdy k nedalekým garážím a u nich parkoviště pro deset osobních aut.

Modernizace dopravního terminálu v ulici Havlíčkova trvala jedenáct měsíců a stála 24,9 milionů korun bez DPH. Stavba je spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) s předpokládanou výší podpory 14,22 milionu korun.

Součástí dopravního teminálu, který se oficiálně otevře v pondělí 14. srpna, jsou opravené zastávky MHD, odstavné plochy pro trolejbusy a autobusy, točna, chodníky nebo parkoviště.

  • Facebook
  • Twitter