Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava má připraveno 400 tisíc korun na akce podporující zdraví a volný čas

/
/
/
327 Zobrazení



Zájemci mohou o dotace žádat od 22. února do 8. března, maximální výše dotace pro jednodenní aktivity zaměřené na zdravý životní styl je 30 tisíc korun a pro vícedenní 50 tisíc.

Jihlava i letos podpoří akce zaměřené na zdraví a volný čas. Zájemci mohou od 22. února do 8. března žádat o dotace v rámci Projektu Zdravé město (PZM) a místní Agenda 21 (MA21). Pro tuto oblast uvolní město celkem 320 tisíc korun.  Maximální výše dotace pro jednodenní aktivity podporující zdravý životní styl je 30 tisíc korun a pro vícedenní 50 tisíc.

Peníze – celkem 80 tisíc korun – jsou vyčleněny také v rámci dotačního titulu Volný čas. Maximální výše dotace činí 15 tisíc korun, a to na pravidelnou dlouhodobou volnočasovou činnost dětí a mládeže do 20 let.

Město tedy na akce, které mimo jiné podporují zdraví a pohyb, uvolní ze svého rozpočtu celkem 400 tisíc korun.

Osvětové kampaně
V rámci PZM a MA21 podpoří Jihlava aktivity ve třech oblastech. Jedná se o akce v rámci Zdravého životního stylu, aktivity, které naplňují cíle Zdravotního plánu města Jihlavy na rok 2021 – 2023 a aktivity, které svým zamřením respektují principy PZM a MA21

Konkrétně jde například o akce v rámci osvětových kampaní, jako je Světlo pro AIDS, Světový den bez tabáku, Evropský týden mobility, Týden udržitelného rozvoje nebo Jihlavský den zdraví. Týká se to však i aktivit zaměřených na zdraví mladých, zdravé stárnutí nebo zlepšení duševního zdraví. O dotace si mohou zažádat také ti, jejichž projekty se týkají zapojení občanů do veřejného života, rodinné politiky nebo na mezigenerační spolupráce.

V rámci programu Volný čas jde o aktivity, které mimo jiné podporují pravidelné aktivní trávení volného času bez podmínky, aby se děti a mládí lidé zapojovali do soutěží vrcholového typu.

Dotace jsou určené pro akce, které se uskuteční od 1. ledna do 30. listopadu 2023.

  • Facebook
  • Twitter