Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava: Kovy a nápojové kartony se mohou házet do plastu

/
/
/
1053 Zobrazení



Autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a. s., letos přistoupila ke změně politiky a nově umožňuje sběr tří druhů odpadů v rámci jednoho kontejneru. Kovy se budou moci nově vyhazovat do žlutých kontejnerů na plasty. Novou vyhlášku schválilo jihlavské zastupitelstvo v polovině dubna.

„Lidé mají nyní možnost třídit kovy do stávajících žlutých nádob na plast. Předpokládáme, že budou kontejnery sloužit hlavně pro drobné kovy – plechovky, víčka od jogurtů a podobně,“ uvedla Katarína Ruschková, vedoucí odboru životního prostředí.

Společnost EKO-KOM a. s. financuje prostřednictvím příspěvků svoz separovaného odpadu. Směs plastů, kovů a nápojových kartonů ze žlutých kontejnerů vytřídí pracovníci na třídící lince společnosti ASMJ s. r. o. v Hruškových Dvorech.

Požadavku na zavedení svozu kovů magistrát města nemohl v předchozích letech vyhovět kvůli nemožnosti ukládat tři komodity do jednoho kontejneru, nyní už je to možné, takže ve žlutých kontejnerech můžou končit plasty, nápojové obaly tetrapak i kovy.

Nápojové obaly, plasty a kovy nově v Jihlavě do jednoho kontejneru

Druhou změnou vyhlášky je možnost umístit kontejner na bioodpad i k bytovým domům. „Chtěli jsme také vyjít vstříc majitelům bytových domů, kteří mají dvorky a zahrady, aby mohli mít v domě nádobu na bioodpad,“ doplnila Katarína Ruschková.

  • Facebook
  • Twitter