Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava chce dál spolupracovat s partnerským Heidenheimem

/
/
/
234 Zobrazení



Na dosavadní spolupráci obou měst navázali politici a úředníci o uplynulém víkendu společným sportovně společenským setkáním v Heidenheimu. V neděli 18. června se v Heideneheimu konal 19. ročník tradičního běhu městem Heidenheim.

Partnerské město každoročně zve i zástupce partnerských měst a mezi nimi i Jihlavu. Za Jihlavu tentokrát navštívili Heidenheim primátor Petr Ryška, náměstek primátora Richard Šedivý a vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal. Jednalo se o první návštěvu vedení města Jihlavy po komunálních volbách v partnerském městě. V sobotu 17. června se delegace setkala s primátorem města Heidenheim Michaelem Salomem a vedoucím odboru kultury Matthiasem Jochnerem a také s dalšími běžci z francouzského partnerského města Clichy.

V neděli ráno se náměstek primátora Richard Šedivý spolu s Tomášem Koukalem postavili na start běhu na pět kilometrů. V účasti 249 běžců v mužské kategorii obsadili úžasné 129. a 130. místo ve shodném čase 0:28:15. Jak uvedl náměstek primátora Richard Šedivý: „Je tu naprosto skvělá atmosféra, diváci jsou po celé trati a povzbuzují všechny bez rozdílu“. Organizátoři sami uvedli, že měli obrovský respekt před všemi běžci, kteří v horkém slunečném počasí závod absolvovali a již se těší na 16. červen 2024, kdy se bude konat jubilejní 20. ročník.

  • Facebook
  • Twitter