Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jedovaté Rumělky podpořily ženy po operaci prsu

/
/
/
1074 Zobrazení



Ženský tým Jedovaté Rumělky z Chotěboře a okolí věnoval pod stromeček 35 speciálně ušitých polštářků na chirurgické oddělení havlíčkobrodské nemocnice pro ženy po ablaci prsu.

„Na Facebooku nemocnice jsme viděly výzvu na darování látek. Posbíraly jsme látky a rozhodly se polštářky rovnou ušít. Sešly jsme se v kavárně na ulici Krále Jana, kterou provozuje naše členka a jednu neděli jsme věnovaly šití polštářků,“ prozradila při předávání dárků kapitánky týmu Šárka Dolínková. Našli si i sponzora na okrasné štítky, kterým se stala Soleta Chotěboř.

Speciálně ušité polštářky pro ženy po operaci prsu

Chirurgické oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod přišlo před několika lety s originálním projektem tzv. srdéčkových polštářků pro ženy s onemocněním prsní žlázy či po ablaci prsu. Jde o speciální pomůcku šitou na míru, která má pozitivní přínos pro pacientky co se týká komfortu polohování a také po psychické stránce. „Mohla jsem osobně jeden polštářek předat pacientce po operačním výkonu. Vzbudilo to ve mně velice silné emoce, neboť paní byla dojatá, udělaly jsme jí radost a podpořily jsme ji jako ženy ženu. Může to potkat každou z nás,“ dodala Šárka Dolínková. Tým Jedovaté Rumělky aktivně jezdí už šest sezon Dračí lodě a má 21 členek a 1 trenéra.

Více o výzvě.

  • Facebook
  • Twitter