Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jazz na Roštejně 2023 už v neděli

/
/
/
315 Zobrazení



Na hrad Roštejn se opět vrací tradice jazzové hudby pro příznivce jazzu a milovníky, v neděli 20. srpna proběhne na roštejnském předhradí od 14.00 další ročník tradiční akce Jazz na Roštejně.

Odpoledne plné hudby na předhradí zahájí Jazzband Základní umělecké školy Třešť se svým instrumentálním i zpívaným programem. Po nich zahraje dačické seskupení Sebranka Jazz Orchestra pod vedením flétnisty Jiřího Nováka, a to například skladby Herbieho Hancocka, funk z autorské dílny Bruna Marse i zpívané jazzové standardy. Okolo 16.00 vystoupí Tonda Vidlák se svým kvartetem a zazní především skladby autorské, které budou doplněny písničkami od Chicka Corey, Zbigniewa Namyslowského apod. Festival letos poprvé navštíví kapela Mr. Lovo ze Žďáru nad Sázavou, která představí především vlastní tvorbu kytaristy Ladislava Výmoly, profesora angličtiny na biskupském gymnáziu a organizátora pravidelných měsíčních jam-session v klubu Jazzmine ve Žďáru nad Sázavou. Vrcholem celého odpoledne bude The KUH Trio (František Uhlíř – kontrabas, Jaromír Helešic – bicí a Edi Kohldorfer – kytara). S nimi zazpívá zpěvačka s telčskými kořeny Irena Nosková žijící v současnosti ve Vídni.

„Vstupenky na akci je možné koupit v předprodejích na pokladně hradu Roštejn, v infocentrech v Třešti a Telči (náměstí i Panský dvůr) a v Jihlavě na infocentru Brána Matky Boží. Cena vstupenky v předprodeji je 300 Kč, na místě v den konání 350 Kč. Zájemci o dopravu z Jihlavy mohou využít autobus, který vypravuje Horácké divadlo. Ten odjíždí od budovy divadla v 13.30, je k němu ale zapotřebí zakoupit v předprodeji vstupenku v ceně 320 Kč. Předpokládaný odjezd zpět do Jihlavy je plánován po 19.00.

Hrad Roštejn bude v den konání festivalu otevřen dle své klasické otevírací doby, sociální zázemí bude přístupné do konce hudebního programu. Po celé odpoledne mohou návštěvníci festivalu využít po zakoupení vstupenky do hradu i možnosti návštěvy některé z expozic nebo věže s výstavou obrazů Magdaleny Křenkové,“ zve na jazzové odpoledne a podvečer kastelánka Kateřina Rozinková.

  • Facebook
  • Twitter