Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jarní kolo Sbírky potravin opět umožní občanům pomoci lidem v nouzi

/
/
/
438 Zobrazení



V sobotu 22. dubna se mohou lidé zapojit do jarní Sbírky potravin, jedné z největších celorepublikových dobročinných akcí. Dárci mohou věnovat lidem v nouzi základní trvanlivé potraviny, drogistické zboží či hygienické potřeby a dětskou výživu. Oblastní charita Jihlava pořádá tuto sbírku v jihlavském supermarketu Lidl v Okružní ulici od 8.00 do 18.00.

Sbírka potravin se koná dvakrát ročně – na jaře a na podzim. Je projevem solidarity s lidmi v hmotné nouzi, kteří nemají dostatek peněz na pokrytí základních potřeb.
Darované potraviny budou rozdělovány potřebným lidem, kteří jsou klienty Oblastní charity Jihlava, nebo mají potvrzení o hmotné nouzi od příslušné instituce.
„Darované potraviny vydáváme osobám v nouzi, které k nám pošle úřad nebo klientům našich služeb. Nejčastěji pomoc poskytujeme matkám samoživitelkám a seniorům. Senioři se na nás v poslední době obracejí čím dál častěji,“ uvedla Ida Kopalová Mitisková, koordinátorka Sbírky potravin z jihlavské Charity. „Dále potravinovou pomoc poskytujeme osobám bez přístřeší, nebo rodinám, které se ocitly v nějaké momentální nouzi vlivem okolností – živitel rodiny přišel o práci, rodině přišel nedoplatek za elektřinu apod.,“ řekla dále Ida Kopalová Mitisková.


V roce 2022 využilo potravinovou a materiální pomoc celkem zhruba 250 potřebných lidí, kteří se o pomoc obrátili na Oblastní charitu Jihlava. V roce 2023 (leden – březen) bylo osobám v nouzi vydáno celkem 94 balíčků potravin a 81 balíčků hygieny.

Autor článku: Radka Běhalová

  • Facebook
  • Twitter