Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jakub Pustina slaví patnáct let na operních jevištích čtyř kontinentů

/
/
/
916 Zobrazení



Operní pěvec Jakub Pustina slaví v rámci patnáctého ročníku svého festivalu Jakub Pustina a jeho hosté patnáct let na operních jevištích čtyřech kontinentů. Festival probíhá tradičně na Vysočině a hlavním městem je Žďár nad Sázavou, kde probíhá největší koncert festivalu.

„Po patnácti letech vystupování na jevištích celého světa jsem chtěl udělat důstojnou oslavu, a proto jsem v letošním roce přizval ke spolupráci na koncertě Symfonický orchestr města Boskovice,“ uvádí Jakub Pustina.
Dirigentské taktovky se chopí Tomáš Pléha a Dominik Pernica.

Hlavní koncert festivalu proběhne ve středu 16. září od 19.00 v Městském divadle ve Žďáře nad Sázavou.
Koncert se uskuteční za finanční podpory Kraje Vysočina a města Žďár nad Sázavou.

„Jedná se o unikátní koncert, mezi skladbami se diváci dozvědí neprezentované podrobnosti a zajímavosti, jak jsem se jako chemik stal operním pěvcem.
V programu za doprovodu Symfonického orchestru města Boskovice návštěvníci uslyší, nejpopulárnější pěvecké a orchestrální skladby, které mě provázejí celou kariérou a patří mezi posluchačsky nejoblíbenější,“ doplnil Jakub Pustina.

Na operní jeviště ho poprvé angažoval světoznámý tenorista Peter Dvorský, který ho označil za svého nástupce, a od té doby ztvárnil Jakub Pustina ve více než dvaceti zemích světa řadu hlavních postav.
Po deseti letech, kdy se věnoval barytonovému oboru, se ve spolupráci s legendární sopranistkou Gabrielou Beňačkovou začal věnovat oboru dramatického tenora a extrémně náročným partům Richarda Wagnera.

  • Facebook
  • Twitter