Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jak na obývák v moderním stylu?

/
/
/
3381 Zobrazení



Vyvážená směs elegance a pohodlí skvěle fungují v interiéru dnes i za pár let. Inspiraci hledejte třeba ve skandinávském stylu, pro který je nestárnoucí vzhled typický. Na FAVI si obývací pokoj snadno zařídíte skvělými kousky, které vám budou dělat radost léta.

Pohodlně se usaďte
Na pohovce lenošíte o nedělích, čerpáte energii ve všední dny i trávíte dlouhé večery s přáteli. Její výběr proto rozhodně nepodceňujte. V první řadě se zamyslete nad tím, jaký bude její hlavní účel. Pokud má být pohodlná celé rodině, vyberte sedací soupravu, která je variabilní a každý si tu najde pohodlné místečko. Jestli je ale obývák zároveň i vaší ložnicí, zaměřte se na pohodlnou výplň a snadné rozkládání. A jaký tvar pohovky je ideální? Máte-li malý obývák, rozhodně sáhněte po rohové sedačce nebo dvoumístné sofa. A bez pozornosti se neobejde ani čalounění. Mezi nejoblíbenější materiály patří například mikrovlákno, které je odolné a snadno se udržuje. Pokud jste duše přelétavá a jednou za čas potřebujete změnu, vyberte si sedačku v neutrálním odstínu a pár dekoračních polštářků. Ty můžete střídat dle libosti a obývák vás tak nikdy nezačne nudit.

Čalouněné křeslo

Bez čeho se pohodlný obývák rozhodně neobejde jsou křesla, sedací vaky nebo pufy. Návštěvy se o ně poperou a vy získáte flexibilní prostor pro rodinné všední dny, kde se každý příjemně uvelebí. Pokud chcete mít svou odpočinkovou zónu zařízenou v elegantním duchu, sáhněte po lenošce. Dodá místnosti chic atmosféru, a ještě se na ní po příchodu z práce báječně zrelaxujete.

Odkládací stolek

Konferenční stolek
Je důležité mít domov vybavený tak, aby se vám přizpůsobil v každém okamžiku. Buďte proto kreativní i při výběru konferenčního stolku. Pokud se například neustále hašteříte, kdo bude mít stolek blíže po ruce, pořiďte si prostě dva menší příruční stolky. Nebo naopak rádi pořádáte filmové večery a koukáte na sportovní zápasy s přáteli? V tom případě je pro vás ideální volbou rozkládací konferenční stolek, na kterém má každá větší společnost dostatek prostoru.

Obývací stěna

Moderní řešení
Pryč jsou časy, kdy obývací stěny byly těžkopádný kousek nábytku. Moderní TV stěny jsou vzdušné a můžete si je upravit skoro na míru. Zvenčí vás potěší elegantní design a uvnitř úhledně uspořádané věci, na které se nebude prášit. Ideální je kombinace dřeva a bílé barvy, která sluší i menším pokojům.

Komoda

Nadčasový nábytek není jen o čistých liniích a neutrálních odstínech. Důležitá je především jeho funkčnost, životnost a design, který nepodléhá času. Místo obývací stěny, si tak klidně pořiďte komody a praktické police, které vám poskytnou dostatek úložného prostoru a skvěle padnou každému obýváku.

Poličky

Nemáte v obývacím pokoji volného prostoru nazbyt? Pak je pro vás ideální vyšší nábytek s menší hloubkou. A čím více účelů bude mít, tím lépe. Nezapomeňte ani na nástěnné úložné systémy a vnitřní organizéry. Místnost navíc můžete jednoduše rozdělit pomocí chytře zvoleného nábytku. Policový díl skvěle poslouží nejen na vystavení dekorací, ale i na oddělení prostoru mezi obývákem a jídelním koutem.

Závěsná lampa

Budiž světlo
Světlo dotváří atmosféru celého pokoje, vybírejte ho proto pečlivě. O měkké útulné osvětlení se totiž postará nejen výběr správné žárovky, ale i stínidla. Ideální jsou ta v přírodních odstínech a vyrobená z látky nebo ratanu, který navíc hází na zeď útulné ornamenty. Ve správně osvětleným obýváku nesmí chybět ani osobitá stojací lampa, která rozzáří každý prázdný kout. Nezapomeňte ani na svíčky a lucerny, které sluší každé místnosti a dodají ji příjemné tlumené osvětlení.

Obraz na zeď

Osobitost obýváku sluší
Doplňky jsou to, co dělají domov domovem. A řeč není jen o vázách, svícnech a dalších dekoracích. Může to být jen rodinná fotografie nebo abstraktní obraz, místnost ale zaručeně oživí a rozjasní. Nebojte se z velkého obrazu udělat dominantu celého obývacího pokoje.

  • Facebook
  • Twitter